Nieuw borstvoedingscertificaat voor BTK Kraamzorg

BTK Kraamzorg blijft ook de komende drie jaar een gecertificeerd bedrijf. Het zogeheten WHO/UNICEF-certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ dat in 2012 werd toegekend, is namelijk tot mei 2019 verlengd. Mooi nieuws voor de Hengelose kraamzorgorganisatie die zijn vleugels heeft uitgeslagen tot in de noordelijke provincies.

Verantwoordelijk kraamzorgmanager Hendrie Brunink is zeer blij met de vernieuwde certificering die tot stand kwam na een uiterst grondige audit waarbij het hele bedrijf werd doorgelicht.
borstvoeding-“Ik ben hier”, reageert ze enthousiast, “ontzettend blij mee. Een bewijs dat we het met z’n allen goed doen.” De conclusie van het onderzoek dat aan de verlenging van het certificaat vooraf ging klinkt haar als muziek in de oren. Daarin staat klip en klaar dat BTKkraamzorg haar borstvoedingsbeleid ‘goed op orde’ heeft.

 

Tevreden klanten
En verder staat er op het rapport: “De klanten zijn tevreden. Het is een uitdaging in een zo fors groeiende organisatie alle neuzen dezelfde kant uit te laten wijzen. Daarnaast is het belangrijk het kennisniveau van alle medewerkers naar een hoger plan te tillen door hen de samenhang tussen de vuistregels te laten inzien en deze kennis over te laten brengen aan ouders.”

 

“Dit is een mooi rapport; hier kunnen we me thuis komen.” Wat Hendrie Brunink het meest deugd doet is dat de certificering op een moment komt nadat BTK Kraamzorg drie andere organisaties heeft overgenomen. “Andere organisaties betekenen ook allemaal verschillende culturen en die moeten tot één cultuur worden gesmeed. Maar de neuzen staan allemaal al in dezelfde richting, zegt het rapport. Dus dat oordeel is voor mij een cadeautje. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.”

Hendrie Brunink betrekt bewust ook alle medewerkenden van BTK bij het goede resultaat. “We doen het immers met z’n allen. Onze medewerkenden zijn zelfbewust, stralen dat uit en dat wordt herkend door de cliënten.”

 

 

 

 

Over BTKzorg

BTKzorg is een dynamische organisatie met groot enthousiasme en veel ambitie. Ze kent drie disciplines: verpleging & verzorging, kraamzorg en huishoudelijke zorg. Thuiszorg wordt geleverd in geheel Twente en kraamzorg in Oost- en Noord- Nederland. Zorg zoals u dat vraagt. Dat is het uitgangspunt van BTKzorg. De kracht van BTKzorg is: Zorg vanuit het hart. Dit zegt alles over de kwaliteit en betrokkenheid van onze zorgverleners bij de cliënt.

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen