Topkwaliteit GGzE Team Eetstoornissen bevestigd

Array

GGz Eindhoven Team Eetstoornissen is toegetreden tot de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Daarmee is het hoge niveau van de zorg bevestigd van dit team.
Al ruim 20 jaar werkt het enthousiaste team hard aan het bieden van topzorg bij de behandeling van anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder.

GGzE is trots op de toonaangevende zorg van het multidisciplinaire team, waar ook ervaringswerkers deel van uitmaken. De behandeling van de eetstoornissen is voor alle leeftijden. Er is veel expertise over de gezinsgerichte benadering ‘met en rond’ de jongeren van 12 tot ongeveer 18 jaar.

anorexia-nervosaHet team werkt bij de behandeling ook samen met Eindhovense ziekenhuizen, waaronder het Catharina Ziekenhuis. De behandeling is innovatief, onder meer door inzet van online therapie van Minddistrict. Maar bovenal wordt er snel, direct (geen contra-indicaties) en waar mogelijk ‘op maat’ gewerkt om de cliënten naar een goede koers te helpen.

Door de toelating als NAE-lidinstelling zal er met andere toonaangevende instellingen intensiever worden samengewerkt aan scholing, onderzoek en beleid. De vergroting van de kennis is pure winst voor hen die direct of indirect kampen met een eetstoornis.

NAE
De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) is een vereniging voor professionals in de zorg die zich richten op cliënten met een eetstoornis. De NAE streeft naar verdere verbetering van de kwaliteit van zorg voor deze cliënten en bevordert onderzoek en preventie. In Nederland maken 19 instellingen deel uit van de NAE.

Bron: GGzE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen