Bestelt u medicijnen via internetapotheken? Blijf opletten!

Array

LegaleSitehttp://www.aanbiedersmedicijnen.nl/

Vanaf 1 juli gelden voor het online aanbieden van medicijnen extra regels. Aanbieders van medicijnen die online legaal handelen moeten onderstaand logo op hun website zetten. Als u klikt op het logo op de site van van CIBG, dan komt u in de lijst met bij de overheid aangemelde aanbieders terecht waar u kunt controleren of de aanbieder legaal handelt en welk soort geneesmiddelen de aanbieder mag verkopen.

Aanbieders mogen het logo plaatsen nadat zij zich hebben aangemeld bij de overheid. In Nederland is dat bij het CIBG (uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Als na controle door het CIBG blijkt dat de aanbieder daadwerkelijk verkoopt wat hij wettelijk mag verkopen, worden zij opgenomen in de lijst met aanbieders.

Logo en websites kunnen vals zijn. Controleer daarom altijd heel goed de echtheid: het logo is alleen echt als deze doorklikt naar de lijst van aangemelde aanbieders op de officiële website aanbiedersmedicijnen.nl en de aanbieder daar ook daadwerkelijk in is opgenomen.

Het is van belang dat u altijd controleert of een aanbieder die het logo op zijn website heeft staan ook daadwerkelijk in het overzicht van aangemelde aanbieders staat. Dit kunt u alleen controleren op de officiële website aanbiedersmedicijnen.nl. Websites met namen die hierop lijken, zijn geen websites van de overheid.
Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen