Bevel TCC Zorg beëindigd

stop (2)De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, geen vervolg gegeven aan het (verlengde) bevel aan TCC te Almere. TCC Zorg is opgehouden met bestaan.

Op 23 december 2014 gaf de inspectie thuiszorgorganisatie TCC Zorg een bevel om onmiddellijk de zorgverlening aan haar cliënten te staken en de cliënten over te dragen aan een andere zorgaanbieder. Dit omdat TCC Zorg geen verantwoorde zorg leverde en er acuut gevaar was voor de veiligheid van cliënten. De minister heeft dit bevel op 29 december 2015 verlengd.

Uit onderzoek door de inspectie kwam naar voren dat TCC Zorg zich met ingang van 12 juni 2015 heeft uitgeschreven uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel en daarmee is opgehouden te bestaan.

Hiermee hoeft TCC Zorg niet meer te voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld in het bevel en is verdere handhaving niet meer aan de orde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen