Bad or mad?

Bij beoordelingen op politiebureaus van verdachten met psychiatrische problemen speelt vaak de discussie of de persoon opgenomen moet worden in de psychiatrie of verder moet in het justitiële kanaal. Anouck Visscher en collega’s onderzochten de visie van de betrokken professionals en constateren dat een tweesporenbeleid (zorg en straf) zelden wordt gevolgd en dat lijkt onterecht.

politieStigma en verslaving
Uit een literatuuronderzoek concluderen Leonieke van Boekel en haar collega’s van Tilburg University dat hulpverleners over het algemeen een negatieve attitude hebben tegenover patiënten met een verslaving. Deze negatieve attitude leidt waarschijnlijk tot minder effectieve zorg. Scholing lijkt belangrijk.

Dit en meer in tijdschriftvoorpsychiatrie.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen