Bad or mad?

0
508

Bij beoordelingen op politiebureaus van verdachten met psychiatrische problemen speelt vaak de discussie of de persoon opgenomen moet worden in de psychiatrie of verder moet in het justitiële kanaal. Anouck Visscher en collega’s onderzochten de visie van de betrokken professionals en constateren dat een tweesporenbeleid (zorg en straf) zelden wordt gevolgd en dat lijkt onterecht.

politieStigma en verslaving
Uit een literatuuronderzoek concluderen Leonieke van Boekel en haar collega’s van Tilburg University dat hulpverleners over het algemeen een negatieve attitude hebben tegenover patiënten met een verslaving. Deze negatieve attitude leidt waarschijnlijk tot minder effectieve zorg. Scholing lijkt belangrijk.

Dit en meer in tijdschriftvoorpsychiatrie.nl

Vorig artikelGezond op reis, ook dichtbij huis
Volgend artikelHelft huisartsen piekert of voelt zich onrustig
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.