Zeeuwse reumatologen kiezen unaniem voor Neo ZIS|EPD

Reumazorg Zuid West Nederland heeft gekozen voor de medische software van MI Consultancy. De zeven reumatologen die werkzaam waren in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis, Ziekenhuis ZorgSaam, het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis hebben het zelfstandige behandelcentrum Reumazorg ZWN opgericht. Voor de volledige informatievoorziening van de ZBC gebruiken de reumatologen het zeer flexibele en innovatieve Neo ZIS|EPD.

binary2Reumazorg ZWN garandeert de kwaliteit en de continuïteit van de reumazorg in de regio. Door kleinschaliger en efficiënter te werken ontstaan er kortere wachttijden en wordt de zorg beter betaalbaar. Reumatoloog Josien Veris: ‘We willen de informatievoorziening vanaf het begin professioneel aanpakken. Neo ZIS|EPD biedt ons een uitgebreide zorgplanning, de mogelijkheid om de medische gegevens veilig digitaal op te slaan en een complete financiële administratie te voeren. De verslaggeving is hiermee direct van hoge kwaliteit. Voor reumatologie bevat het zorginformatiesysteem een speciale NeoZis DAS module. Hiermee wordt eenvoudig de activiteit van reumatoïde artritis bepaald.’

Eén geïntegreerd systeem
In Neo ZIS|EPD wordt in één geïntegreerd systeem alle zorg rondom de patiënt vastgelegd; van afspraken, diagnoses, redenen van komst, uitslagen, decursus, medicatie, behandelplannen en facturatie. De patiëntgegevens kunnen worden gedeeld met de andere locaties van de ZBC. Tevens heeft Reumazorg ZWN recent een koppeling met een extern laboratorium in gebruik genomen. Aangevraagde laboratoriumuitslagen van patiënten worden automatisch in het EPD ingelezen. Dit is vrij uniek voor een ZBC.

Consultant Cees Kreuning: ‘Alle reumatologen kunnen op verschillende locaties in één systeem werken. Door verbindingen met diverse systemen van buitenaf is het niet nodig om op meerdere systemen in te loggen. Alles wordt geregeld vanuit Neo ZIS|EPD. Daarnaast ondersteunt MI Consultancy de ZBC waar nodig en geven wij verschillende cursussen om de zelfredzaamheid van de zorginstelling te vergroten. Dit wordt enorm gewaardeerd door onze klanten. Door de flexibiliteit van Neo ZIS|EPD kunnen veranderingen snel worden doorgevoerd in het systeem en is de gebruiksvriendelijkheid bijzonder hoog.’

Een bewezen en innovatief systeem
Reumazorg ZWN is een vooruitstrevende ZBC met een concreet doel voor ogen. Josien Veris: ‘In de toekomst willen we de reumatologische zorg in heel Nederland verzelfstandigen en verbeteren. Door de verzelfstandiging kunnen we ons specialiseren in bijvoorbeeld kinderreuma en hebben we ruimte om te ondernemen en te groeien. Dit kunnen we realiseren door te werken met een bewezen en innovatief informatiesysteem als Neo ZIS|EPD.’

Reumazorg ZWN is inmiddels ruime tijd naar tevredenheid live met Neo ZIS|EPD. Door de uitgebreide kennismaking en de heldere communicatie tussen MI Consultancy en de Raumazorg ZWN was snelle implementatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen