Transformatie gebouw Potentiaal op TU/e campus van start

Array

Nieuwe stap in studentenhuisvesting en metamorfose TU/e Sciencepark
De transformatie van het TU/e gebouw Potentiaal tot wooncomplex gaat starten. Daarvoor hebben de betrokken partijen vandaag de handtekeningen gezet. Het plan komt van bouwer Dura Vermeer en architectenbureau Diederendirrix. De TU/e en Dura Vermeer hebben in 2014 al een ontwikkelingsovereenkomst gesloten. Vastgoedbelegger en verhuurder Camelot wordt de nieuwe eigenaar en exploitant van het markante gebouw.

metaforum_ectorhoogstad_01-1024x747Dura Vermeer gaat het Potentiaal gebouw transformeren tot een woontoren, inclusief ruimte voor culturele verenigingen, commerciële doeleinden en onderwijs. Het 16 verdiepingen tellende gebouw krijgt zo’n 430 zelfstandige studentenstudio’s. Oplevering vindt plaats voor het begin van het academisch jaar 2016 -2017.

Aantrekkelijke en bruisende ontmoetingsplaats
De transformatie van Potentiaal draagt ertoe bij dat  het TU/e Science Park aantrekkelijker wordt voor studenten, onderzoekers en ondernemers. De TU/e haalt diverse culturele verenigingen en ondernemers naar het TU/e Science Park. Potentiaal draagt daarmee bij aan het doel om de campus meer verblijfskwaliteit geven en het internationale karakter te versterken. Potentiaal is van oorsprong een onderwijsgebouw (o.a. voor de faculteit Electrical Engineering). Behalve woningen komt er ook 5.500m2 ruimte voor campusbrede activiteiten.

Joost van Gestel, CEO Camelot: “Met ruim twintig jaar ervaring in flexibele, tijdelijke vormen van huisvesting, weten we wat er nodig is om grootschalige woongemeenschappen zo te beheren dat ze niet alleen schoon en veilig zijn, maar ook aantrekkelijk voor de diversiteit aan internationale studenten. Met de keuze om in dit project in de slimste stad ter wereld met een sterk groeiende universiteit te participeren willen we de leefbaarheid van de campus ook buiten de lesuren verhogen.

Gebouw Potentiaal maakt deel uit van een ensemble gebouwen van architect Van Embden uit de eerste bouwfase (1957–1965) van de TU/e-campus. Het is één van de drie beeldbepalende gebouwen voor de skyline van de universiteit. Corona dateert uit de tweede bouwfase (1971) en is een uitbreiding. De architect van de verbouwing is ontwerpbureau Diederendirrix.

Overigens verrijst zo’n honderd meter verderop binnenkort nog een toren met 300 woonunits op het TU/e-terrein. Die studentenwoontoren wordt gebouwd door corporatie Vestide, en zal medio 2016 klaar zijn. Direct na oplevering van deze studentenwoontoren zullen de 186 tijdelijke wooneenheden op het TU/e Science Park worden verwijderd.

Bron: TU/e

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen