Naar een efficiëntere radiologie met het RadiologieNetwerk®

0
589

Vergrijzing , technische innovatie en een mondigere patiënt veroorzaken een stijging van de vraag naar kwaliteit en daardoor het kostenniveau voor de Nederlandse zorg. Overheid en zorgverzekeraars stimuleren samenwerking tussen de ziekenhuizen en specialisten om deze kosten terug te brengen zonder aan kwaliteit in te boeten.

Het RadiologieNetwerk geeft een oplossing om de kwaliteit van de diagnostiek verder te verbeteren en èn passant de kosten te verminderen. Met behulp van de infrastructuur van het RadiologieNetwerk wordt het proces van het uitwisselen van beeldonderzoeken voor diverse doeleinden op een eenvoudige manier mogelijk gemaakt.

radiologienetwerkDe missie van het RadiologieNetwerk
Het RadiologieNetwerk faciliteert een landelijk digitaal en beveiligd netwerk waarmee radiologen, ziekenhuizen en andere specialisten ongelimiteerd, snel en gebruikersvriendelijk kunnen samenwerken.

Het RadiologieNetwerk neemt ingewikkelde en complexe ICT componenten uit de handen van de zorgverleners door haar software aan te bieden vanuit haar eigen Cloud.

Investering door het ziekenhuis in applicaties en infrastructuur behoren tot het verleden. Rapportage systemen zijn continue beschikbaar om het verbruik in te zien. Hierdoor heeft de gebruiker voortdurend inzicht in zijn eigen consumptie en de daarmee samenhangende kosten.

RadiologieNetwerk® – hét netwerk voor radiologen in Nederland. Dankzij dat platform kunnen alle betrokkenen bij de afdeling radiologie voortaan op een eenvoudige, flexibele én uiterst veilige wijze expertise en capaciteit uitwisselen.
De infrastructuur en uitwisselingsplatform is uit de Cloud en in eigen beheer en maakt het mogelijk voor gebruikers studies met elkaar uit te wisselen. Alle modules zijn optioneel. De hoofdapplicatie is EVOCS 2.0 en zeer bekend binnen de Nederlandse zorginstellingen.  Zij wordt reeds door bijna 90% van de cardiologische afdelingen in Nederland gebruikt.

Via haar website biedt het netwerk een aantal services aan, die ervoor zorgen dat radiologen elkaar meer ontmoeten, van elkaar leren, ideeën uitwisselen, zaken doen en samen beslissingen nemen in een netwerk van vertrouwde contacten. Het RadiologieNetwerk® maakt daarbij gebruik van moderne maar bewezen applicaties, zoals Fysicon’s EVOCS®, waarmee radiologische beelden en verslagen op een uiterst veilige manier uitgewisseld kunnen worden.

Het netwerk ontstond onder andere uit gesprekken die de oprichters Lex Tange en Anton Lammers voerden met radiologen. ‘Daaruit, en uit onderzoek dat we voerden binnen de zorg, leerden we dat diagnostische processen best effectiever georganiseerd kunnen worden. Dat zal de kwaliteit van onze zorg enkel ten goede komen’, lichten zij toe. Het doel van het RadiologieNetwerk® is voor beide oprichters dan ook om de samenwerking tussen radiologen in Nederland te verbeteren én te faciliteren, zodat ze productiever en succesvoller tewerk kunnen gaan.

Klik hier voor een kort filmpje met een gebruikersimpressie.

Diagnostiek
Verwerking van beelden in alle bekende DICOM smaken. De presentatie van de beeldinformatie vindt plaats door middel van een geavanceerde viewer. Deze viewer geeft de beelden weer in een hoge kwaliteit en heeft uitgebreide instelmogelijkheden en een multi modality weergave, voor zeer gedetailleerde beoordelingen.

  • Als donor selecteert u via het RadiologieNetwerk de beeldonderzoeken en eventuele priors en andere documenten voor verzending naar de receptor van uw keuze.
  • Als receptor ontvangt u een bericht dat een beeldonderzoek klaar staat voor uw bewerking.
  • Na bewerking kunt u het beeldonderzoek verwijderen. Ook kunt u een notitie en/of verslag toevoegen en na uw validatie wordt het verslag automatisch doorgestuurd naar de donor. U ontvangt als donor ook een notificatie.
  • Eventueel kunnen donor en receptor samen tegelijkertijd hetzelfde onderzoek bekijken en bespreken.
  • Onze geavanceerde ICT zorgt voor automatische periodieke administratie en facturering op basis van vooraf besproken en door partijen gedefiniëerde standaard contracten.
  • In deze contracten kunt u via de applicatie ZARN met uw receptor afspraken vastleggen.
  • Daarbij worden ook afspraken vastgelegd over de gebruikerskosten en wie deze gaat betalen.li>
Vorig artikelUw tong kan u wakker houden achter het stuur
Volgend artikelToekomst hepatitis C zorg in Nederland
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.