De Kennis van Nu herhaalt interview Bob Smalhout

Op 2 juli jl. is professor Bob Smalhout overleden. In 1991 maakten Louis Bogaers en Ben Kolster een uitzending rond Smalhout die de NTR nu in De Kennis van Nu herhaalt.

Smalhout was hoogleraar anesthesiologie in Utrecht maar ook columnist bij De Telegraaf. In het programma vertelt hij over zijn rede ‘De dood op tafel’, die hij uitsprak bij de aanvaarding van zijn ambt als hoogleraar in Utrecht. Smalhout constateerde dat er toen jaarlijks minstens 200 patiënten op de operatietafel stierven als gevolg van fouten tijdens de narcose. Vanaf dat moment was hij in medische kring de gebeten hond en een omstreden man.

bob_Smalhout_zwToch zien velen Smalhout als de grondlegger van de moderne anesthesiologie in Nederland en zegt men nu dat hij in 1972 gelijk had en met zijn opvattingen zijn tijd ver vooruit was.

De Kennis van Nu radio:
Herhaling interview Bob Smalhout
Uitzending: donderdag 16 juli 2015, 22.00 uur, NPO Radio 5

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen