Rockstart lanceert internationaal netwerk van Digital Health ambassadeurs

Array

In mei van dit jaar kondigde Rockstart de start aan van haar Digital Health Accelerator programma, een uniek programma specifiek ontworpen voor early-stage digital health startups die hun product willen bouwen, valideren en opschalen in internationale markten. Vandaag breidt Rockstart die aankondiging uit met de introductie van het Global Ambassadors Network for Digital Health. Dit netwerk koppelt internationale zorg-experts en opinieleiders aan de startups van het Digital Health programma van Rockstart Accelerator.

173911-header cut-142d5c-original-1436883999Dit netwerk bestaat o.a. uit Lisa Suennen (Managing Partner Venture Valkryie / San Francisco, VS), Nir Shimony (Mede-oprichter Tech for Good, Israel), Julien de Salaberry (Co-founder Health Startups Asia / Singapore), Shwen Gwee (Advisory Board Pharma at Google / Boston, VS) en Henrik Ahlen (eHealth Strateeg, Zweden).

Het in Amsterdam gevestigde Rockstart, ‘’The Global Startup Machine’, werd in 2011 gelanceerd door Oscar Kneppers, eerder oprichter van mediabedrijven als Emerce and Bright. Het eerste Rockstart Accelerator programma startte in 2012 en ondertussen heeft Rockstart 58 startups ondersteund door middel van 6 programma’s, waarvan 4 op het gebied van Web & Mobile en 2 gericht op Smart Energy. Op het moment lopen er twee van deze programma’s in Amsterdam. Meer dan 70% van Rockstart’s alumni (waaronder 3D Hubs en Peerby) hebben een vervolg investering opgehaald (EUR 18 miljoen in totaal) van internationale investeerders als Greylock Partners, Balderton Capital, XAnge Private Equity en Walvis Participaties.

In mei 2015 lanceerde Rockstart haar eerste Digital Health programma dat plaats zal vinden in Nijmegen. Rockstart Accelerator Digital Health werkt onder anderen samen met Radboudumc, de provincie Gelderland, Noaber Ventures, Arbo Unie, PPM Oost, Health Valley, de Gemeente Nijmegen, Kadans Science Partner en de Rabobank. Hekkelman Advocaten & Notarissen is de juridische partner van het programma.

Geselecteerde startups krijgen o.a. een investering van €20.000, kantoorruimte, workshops van experts en een podium op (inter)nationale evenementen gecombineerd met een intensieve (mentor) ondersteuning. Dit alles in ruil voor een 8% aandeel in hun startup. Met deze investering kunnen zij zich tot Demo Day volledig richten op het bouwen en ontwikkelen van hun product of service. Op Demo Day presenteren de startups zichzelf aan een groot publiek bestaande uit investeerders (in de zorg en technologie), partners en media.

“Als accelerators goede ondernemers samen brengen met een sterk inhoudelijk programma en ervaren mentoren creëer je een “magische” combinatie. Rockstart heeft een accelerator programma en een internationaal netwerk gecreëerd dat grote mogelijkheden biedt voor digital health startups om deze “magie” te vergroten die ontstaat waarneer hard werk en de juiste mensen samenkomen.” aldus Lisa Suennen (Managing Partner Venture Valkyrie / San Francisco, Verenigde Staten).

Rockstart Accelerator Digital Health gaat van start in oktober 2015. Startups kunnen zich nog aanmelden tot 19 juli via www.rockstart.com/accelerator/digitalhealth

Woordvoerder
 
Rockstart Accelerator Digital Health gaat van start in oktober 2015. Startups kunnen zich nog aanmelden tot 19 juli via www.rockstart.com/accelerator/digitalhealth
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen