Goede voorbeelden van samenwerking implementeren met Kennisvouchers

zonmw_logoWilt u aan de slag met samenwerking en organisatieontwikkeling in de 1e en 0e lijnszorg? Vraag dan nu subsidie aan om één van de geselecteerde voorbeeldprojecten van het ZonMw-programma Op één lijn te vertalen naar uw eigen praktijksituatie.

Als zorgaanbieder of welzijnsorganisatie kunt u bij ZonMw subsidie aanvragen in de vorm van een Kennisvoucher van maximaal € 10.000,-, om de resultaten van één van de geselecteerde voorbeeldprojecten over te nemen. Met de Kennisvoucher kunt een adviseur inhuren, bijvoorbeeld de projectleider van het voorbeeldproject, die u begeleidt bij de vertaling van de resultaten naar uw praktijksituatie.

Wees er snel bij
ZonMw stelt circa 40 Kennisvouchers beschikbaar volgens het principe ‘Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. ZonMw houdt daarbij rekening met de vakantiespreiding in Nederland en maakt half augustus en half september de balans op. U kunt snel en eenvoudig een Kennisvoucher aanvragen via het online aanmeldformulier, waarin u aangeeft in welk voorbeeldproject u geïnteresseerd bent. U hoeft dus geen uitgebreide subsidieaanvraag in te dienen. Meer informatie over de criteria vindt u in de flyer ‘Op één lijn Kennisvouchers’. De Kennisvoucher is geldig tot 1 december 2015.

Geselecteerde voorbeeldprojecten
U kunt de Kennisvoucher inzetten voor één van de geselecteerde voorbeeldprojecten. Een deel van de voorbeeldprojecten presenteert zich aan u via een korte film (‘elevator pitch’) op ons YouTube-kanaal. Het volledige overzicht van de voorbeeldprojecten vindt u op onze website:

Op één lijn
Het ZonMw-programma Op één lijn heeft de ontwikkeling van stevige organisatiestructuren rond samenwerking in de zorg dicht bij huis ondersteund. In 67 praktijkprojecten is ervaring opgedaan met organisatieontwikkeling en samenwerking. Om de succesvolle resultaten van deze Op één lijn projecten over te dragen, biedt het ZonMw-programma Op één lijn implementatieondersteuning in de vorm van Kennisvouchers.
Bron: ZonMw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen