Opengebarsten tabletten methylfenidaat van Mylan

Methylfenidaat wordt gebruikt bij ADHD. Het is beschikbaar als kortwerkende tabletten (Ritalin®, Medikinet® en merkloos) en langwerkende tabletten en capsules (Concerta®, Equasym®, Medikinet® en merkloos). Eén van de fabrikanten die merkloze langwerkende methylfenidaat tabletten maakt is Mylan.

Bijwerkingencentrum Lareb ontving in de afgelopen maand vijf meldingen waarin melders aangaven dat een deel van de methylfenidaat tabletten van Mylan zijn opengebarsten. Bij twee van deze meldingen werd opgemerkt dat de tabletten openbarsten nadat deze buiten de originele verpakking waren bewaard, bijvoorbeeld in een weekdoos.

LarebEen aantal van deze klachten zijn eerder ook binnen gekomen bij het meldpunt over substitutie van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM). Het IVM heeft deze melders gevraagd om ook een melding bij Lareb te doen.

Lees hier het advies van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) die is uitgestuurd door de fabrikant.

Bron: Lareb