CBG verklaart de bezwaren Brinzolamide ongegrond

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) heeft beslist op een bezwaarschrift van Alcon Laboratories (UK) Ltd.
Alcon heeft bezwaar gemaakt tegen de door het College verleende handelsvergunning voor Brinzolamide Teva 10 mg/ml, oogdruppels, suspensie (RVG 112007) aan Teva Nederland B.V. Het College verklaart de bezwaren van Alcon ongegrond en handhaaft het bestreden besluit van 24 februari 2015. Dit betekent dat de handelsvergunning zoals verleend aan Teva in stand blijft.


oogdruppelsAlcon heeft op 31 maart 2015 bezwaar gemaakt tegen het besluit van het College om op 24 februari 2015 een handelsvergunning te verlenen aan Teva Nederland B.V. Op 19 juni 2015 heeft de bezwaarschriftencommissie van het College Alcon in het kader van deze bezwaarschriftenprocedure gehoord, waarna het College op 15 juli 2015 bovenvermelde beslissing op het bezwaarschrift heeft genomen. De beslissing op bezwaar is op 15 juli 2015 aan Alcon bekendgemaakt.

Bron: CBG-MEB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen