NVZ: Patiënten bekijken massaal Kwaliteitsvenster voor revalidatie

normal_NVZ_nederlandse_vereniging_ziekenhuizen_logoDit is een origineel bericht van NVZ
Op 29 juni 2015 lanceerden revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen hun Kwaliteitsvenster voor revalidatie. De eerste weken zijn de vensters, die op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl en op de websites van de deelnemende zorginstellingen staan, in totaal maar liefst 10.000 keer bekeken. De hoge bezoekcijfers zijn een mooie prestatie. Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen.

Bezoekers zijn geïnteresseerd
Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en direct weer verlaat zeer laag is (12,3%). Dit betekent dat bijna 88 procent van de bezoekers doorklikt in het venster en dus veel interesse heeft om verder te lezen. Gemiddeld bekijkt de bezoeker bijna acht pagina’s en zit de bezoeker ruim drie en een halve minuut op de website.

Patiëntervaringen op nummer 1
Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaringen het best bekeken is, gevolgd door wachttijden en functioneren van artsen.

Top 5 meest bezochte Kwaliteitsvensters revalidatie
1. Adelante
2. De Hoogstraat Revalidatie
3. Roessingh
4. RMC Groot Klimmendaal
5. Heliomare

Van de ziekenhuizen is het AMC het best bekeken, gevolgd door Gelre ziekenhuizen.

Carrol Terleth, bestuurder Adelante: “De bezoekcijfers van de Kwaliteitsvensters laten zien dat er in de samenleving een grote behoefte leeft om meer inzicht te verkrijgen in het doen en laten van ziekenhuizen en gespecialiseerde ziekenhuizen zoals revalidatiecentra. Het gegeven dat het Kwaliteitsvenster van Adelante het meest bezocht is van de revalidatiecentra is goed voor onze naamsbekendheid, die in Limburg hoog is.”

Over het Kwaliteitsvenster
Het Kwaliteitsvenster is een online overzicht dat bestaat uit tien thema’s die informatie geven over de kwaliteit van revalidatiezorg. Voorbeelden zijn patiëntervaringen, aantal valincidenten, doorligwonden en het percentage mensen dat weer zelfstandig gaat wonen na revalidatie.

Alle Nederlandse revalidatiecentra hebben het Kwaliteitsvenster op hun website staan en ook achttien  revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen mee.
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen