GSM krijft toestemming van EMA om malariavaccin op demarkt te brengen

De EMA heeft toestemming gegeven voor het op de markt brengen van een malariavaccin. Het EMA bepaalt of een middel verkocht mag worden voor gebruik bij mensen. De Europese Commissie neemt zulke adviezen doorgaans binnen enkele maanden over.
GlaxoSmithKline is meer dan dertig jaar bezig geweest met de ontwikkeling ervan van het vaccin. Meerdere farmaceuten werken al jarenlang aan de ontwikkeling van een malariavaccin, het is nu de eerste keer dat het ook op de markt komt. Het vaccin biedt anderhalf jaar gedeeltelijke bescherming.

vaccinHet EMA adviseert een vergunning voor het malariamiddel Mosquirix te verstrekken om het aan baby’s in Afrika te kunnen geven in landen waar het risico op malaria het grootst is.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen