Tienduizendste gebruiker patiëntenportal Mijn Spaarne Gasthuis

Op donderdag 23 juli schreef mevrouw Resoort zich in als tienduizendste patiënt voor www.mijnspaarnegasthuis.nl. Een mijlpaal die gevierd werd met een bloemetje! Steeds meer patiënten maken gebruik van de online dienstverlening van het Spaarne Gasthuis. Via een beveiligde website kunnen zij een (herhaal)afspraak maken met een medisch specialist, uitslagen van onderzoeken inzien of een vraag stellen aan het behandelteam.

unnamedMijn Spaarne Gasthuis is al sinds 2011 in gebruik in Hoofddorp en sinds maart 2015 in Haarlem. In de loop der jaren is het portal steeds verder ontwikkeld. De inbreng van patiënten is hierbij zeer belangrijk. Daarom is een commissie ingesteld van actieve gebruikers van Mijn Spaarne Gasthuis. Voorzitter Rien Westerik: “Mijn Spaarne Gasthuis is een heel goed middel om meer regie te voeren over je eigen behandeling. Als gebruikerscommissie geven we adviezen over hoe het portal verbeterd kan worden. Zo vinden we dat gegevens over medicatie actueler kunnen zijn en ook dat patiënten zelf informatie moeten kunnen toevoegen aan hun eigen dossier. Denk aan informatie over allergieën, dat is soms van levensbelang! Ook uitslagen van onderzoeken kunnen sneller beschikbaar zijn in het portal. Deze hoeven lang niet altijd eerst met een arts besproken worden. Patiënten kunnen vaak  heel goed zelf beslissen welke uitslagen ze alvast willen inzien en welke niet?”

Niet alleen voor patiënten, maar ook voor de zorgverlening biedt het portal voordelen. Senior doktersassistente reumatologie Anita Heemskerk: “We merken dat patiënten Mijn Spaarne Gasthuis gebruiken om vragen te stellen aan het behandelteam. We kunnen hierdoor beter de tijd nemen om deze te beantwoorden. We kunnen nu via Mijn Spaarne Gasthuis een vragenlijst versturen voor het eerste bezoek aan de reumatoloog. De artsen hebben de informatie dan voor de afspraak al binnen en kunnen de resultaten gericht bespreken met de patiënt. Dat scheelt enorm.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Fotoshoot voor jonge vrouwen met sikkelcelziekte

Patientempowerment - 14 juni , 2016 - 08:51