Symposium 30 jaar NIVEL: meer profijt van samenwerking

samenwerkingOp 8 december 2015 organiseert het NIVEL een middag-symposium, vanwege het 30-jarig bestaan van het NIVEL en de directiewisseling.
Tijdens dit symposium staat de interactie tussen onderzoek en praktijk centraal.

De aanleiding voor dit symposium is drieledig
– 50 jaar geleden werd het Nederlands Huisartsen Instituut (NHI) opgericht, de voorloper van het NIVEL.
– 30 jaar geleden werd het NIVEL opgericht.
– Per 1 januari 2016 zal prof. dr. Peter Groenewegen zijn functie als directeur van het NIVEL overdragen.

Interactie tussen onderzoek en praktijk staat centraal
Hoe kunnen het NIVEL, het zorgveld en de overheid samenwerken voor een nog beter resultaat? Hoe kunt u  onze gegevens en expertise gebruiken om uw  beslissingen beter te onderbouwen? Hoe kan het NIVEL in zijn onderzoek beter aansluiten bij uw vragen? Dat zijn de centrale vragen voor dit symposium. Het gaat dus om de interactie,  niet vanuit ivoren torens, met elkaar aan de slag. In vier parallelsessies gaan we in op deze vragen aan de hand van concrete voorbeelden.

Het symposium wordt geopend door prof. dr. Jan De Maeseneer (Universiteit Gent) over 50 jaar beleid en onderzoek rond de eerste en tweede lijn. Daarna volgen de vier parallelsessies. Ter afsluiting zal drs. Bas van den Dungen (DG Curatieve Zorg van het Ministerie van VWS) ingaan op het toekomstige beleid rond de eerste lijn. Het symposium zal worden voorgezeten door de voorzitter van onze Raad van Toezicht: prof. dr. Eduard Klasen.

Het symposium wordt afgesloten met een receptie
Men kan dan afscheid nemen van prof. dr. Peter Groenewegen als directeur van het NIVEL en kennis maken met de aankomend directeur: prof. dr. Cordula Wagner.

Bron: NIVEL