Studenten Radboudumc brengen advies uit over diabetes type 2

Array

diabetes-type-2-200x194Studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van het Radboudumc Nijmegen hebben deze week de uitkomsten van een adviesproject gepresenteerd aan biofarmaceutisch bedrijf AstraZeneca Nederland. Op inspirerende wijze brachten de studenten advies uit waarbij de belangrijkste conclusie is dat er veel te winnen valt op het gebied van informatievoorziening ‘op maat’ voor patiënten met diabetes type 2.

Het project maakt deel uit van de extracurriculaire Get Real innovatieprojecten voor studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van het Radboudumc. Binnen Get Real wordt gewerkt aan zowel inhoudelijke kennis als vaardigheden, waaronder cross-functioneel samenwerken. In teamverband werken vijf studenten aan hun ‘21st century skills’ en maken ze tijdelijk de omslag van student naar mogelijk toekomstig collega of adviseur.

Opdracht uit het bedrijfsleven
Deze vorm van onderwijs kan alleen bestaan met hulp van externe opdrachtgevers. Vorig jaar, bij de eerste editie van Get Real, was deze rol weggelegd voor farmaceutisch bedrijf MSD. AstraZeneca Nederland heeft deze rol dit jaar met veel toewijding vervuld. Leden van het Management Team en andere medewerkers van AstraZeneca functioneerden als aanspreekpunt en hebben de studenten op weg geholpen. Tijdens de opdracht gaven zij de studenten en hun docent-begeleiders ook feedback. Bij de eindpresentatie waren diverse medewerkers van AstraZeneca aanwezig.

Informatie ‘op maat’
Het Nijmeegse team, bestaande uit Nadine Boers, Romy Bouwmeester, Iris Kolenbrander, Kim van Kollenburg en Roos Prinssen, kwam tot de conclusie dat er veel te winnen valt op het gebied van gepersonaliseerde informatievoorziening aan mensen met diabetes type 2. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, algeheel ziekte-inzicht en toegang tot innovatieve behandelmethoden. Het team heeft een aansprekende methode ontwikkeld om op deze zorgissues in te grijpen. AstraZeneca heeft de aanbevelingen van de studenten met veel belangstelling aangenomen en bestudeert nu de voorwaarden en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en implementatie.

Bron: Radboud UMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen