Holland Open Wheelchair Tennistoernooi een groot succes

rolstoeltennisITF Futures toernooi Holland Open Wheelchair Tennis in Racket Centrum Houten
Op 17, 18 en 19 juli vond de eerste editie plaats van het Holland Open Wheelchair Tennistoernooi. Dit internationale rolstoeltennistoernooi is onderdeel van de ITF Futures serie van de International ITF 2015 UNIQLO Wheelchair Tennis Tour. 43 Deelnemers uit de hele wereld streden om de titels.

Diede de Groot oppermachtig bij de dameswedstrijden
De 18-jarige Diede de Groot, won bij de dames zowel de enkel- als de dubbelwedstrijden. Ze versloeg in het enkelspel met 6-1, 6-1 de Belgische kampioene Els Verhoeven. Diede maakte dit jaar met succes haar debuut bij het internationale damestennis. Inmiddels staat ze op de 16e plaats op de wereldranglijst. Met haar dubbelpartner Marlise Peters-Heestermans won ze na drie sets uiteindelijk ook het dubbelspel in Houten.

Bij de heren zegevierde de Oostenrijker Nico Langmann
De Oostenrijkse tennisser Nico Langmann was in vorm. Hij bleek tijdens de finales op zondag een maat te groot voor de Nederlander Rody de Bie die in dit toernooi als eerste was geplaatst. Langmann won in twee sets (7-6, 6-3) het singletoernooi. Langmann steeg door deze overwinning maar liefst tien plaatsen op de wereldranglijst. In het dubbelspel hadden De Bie en Langmann geen moeite met hun tegenstanders, de Marokkaan Tarik Charbi en de Belg Ivan Kindt (6-1, 6-0).

De overwinning in het enkelspel in de second draw (de tweede klasse) ging naar Rutger Bakker. Het koppel Ruben Spaargaren – Bas Parinussa won met overmacht de dubbelfinale. Parinussa speelde op het Racketcentrum in Houten een thuiswedstrijd.
Toernooidirecteur Jaap Renes kijkt met tevredenheid terug op een geslaagd toernooi: “Er was ook een grote delegatie van Egyptische spelers aanwezig. Hun komst bleef tot op het laatste moment onzeker. Zelfs de toernooiorganisatie moest zich nog inspannen om hun visa in orde te krijgen. Maar ja, dat hoort bij de organisatie van een internationaal toernooi.” En: “Deelnemers hebben inmiddels laten weten dat ze volgend jaar graag weer van de partij willen zijn. Ook voor onze sponsors was het toernooi een succes.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen