Rookvrij strand in opmars

strand,zeeNet als Franse strandbestemmingen als Nice en Cannes, overweegt nu ook de Britse kustplaats Brighton om te kiezen voor rookvrije stranden. In Australië, Canada en de VS is een rookvrij strand al heel normaal. Het Longfonds juicht de trend toe.

Brighton onderzoekt nu de mogelijkheden om het strand – of delen daarvan – rookvrij te maken. De gemeente trekt een parallel met de rookvrije speelplaatsen en parken die er al zijn. Op het Franse eiland Corsica zijn sinds kort tien stranden rookvrij; 23 andere Franse stranden gingen hen voor. Nice was in 2012 de eerste Europese stad met een rookvrij strand, grote kustplaatsen als Cannes en Biarritz volgden snel.

Rookvrij is normaal
“Logisch, het is een gezonde trend die snel aan terrein wint”, zegt directeur Michael Rutgers van het Longfonds, dat in hoog tempo Nederlandse schoolterreinen rookvrij helpt maken. “Speelplaatsen, parken en stranden zijn plekken waar ook veel gezinnen met kinderen komen. Mensen zijn terecht bezig met hun gezondheid, ze realiseren zich dat iedereen mee rookt en dat ‘zien roken, doet roken’. Mensen vinden inmiddels een rookvrije omgeving voor hun kinderen normaal en ze vragen er naar. Overheden en ondernemers bieden dat aan.”

Iets vergelijkbaars ziet het Longfonds gebeuren op terrassen, waar horecaondernemers kiezen voor rookvrij. Omdat de klant er om vraagt, omdat het hoort bij goed gastheerschap. Zeker als er ook eten wordt geserveerd.

Bron: Longfonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen