BTK Kraamzorg werkt mee aan Academische Werkplaats ‘Kraamzorg in de geboortezorg’

Array

BTK Kraamzorg is één van de Nederlandse kraamorganisaties die mee werkt aan de Academische werkplaats ‘Kraamzorg in de Geboortezorg’ (AWKG). Dit doen ze samen met het Geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMC Utrecht). In deze ‘Academische Werkplaats’ werken professionals uit de zorgpraktijk, onderzoek en beleid samen. De samenwerking en uitwisseling van kennis moet de zorg voor moeder en kind, en specifiek de kraamzorg in de geboortezorgketen, op een hoger niveau brengen.

Eerste-baby-Kraamsuites_internetKwaliteit hoog in het vaandel
BTK Kraamzorg is innovatief en heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Voor BTK Kraamzorg is deelname aan de Academische Werkplaats daarom logisch en heeft Hendrie Brunink, als directeur van BTK Kraamzorg, op 1 juli jl. de samenwerkingsovereenkomst getekend. De basis voor de samenwerking is een intensief contact tussen de kraamzorg en de academie. Dit gebeurt op basis van gemeenschappelijke projecten, waarbij men ‘bij elkaar in de keuken kijkt’. Dit moet leiden tot meer ‘evidence-based’ werken in de kraamzorg, oftewel zorgverlening op basis van bewijs. De Academische Werkplaats draagt bij aan onderzoek naar de aard, omvang en waarde van kraamzorg en zorgt dat het belang van kraamzorg ook in de toekomst wordt gezien.

Onderzoekslijnen zullen zich onder meer richten op ziektes en complicaties in het kraambed De onderzoeksagenda wordt de komende maanden verder uitgewerkt.
Stichting AWKG
De stichting AWKG wordt gevestigd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en wordt geleid door directeur prof. dr. Gouke Bonsel. De brancheorganisaties ActiZ en BTN vinden het een mooi initiatief, dat de benodigde onderbouwing zal geven voor meer zorg op maat rond de geboorte.

Bron: BTK Kraamzorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen