NVVE pleit voor gezamenlijk gebruik nieuwe reanimatie cijfers

Array

De NVVE heeft diverse organisaties uitgenodigd voor een rondetafelbijeenkomst over het gebruik van de meest actuele cijfers met betrekking tot reanimatie. Aanleiding is het onlangs gepubliceerde ARREST-onderzoek van het AMC naar de Nederlandse situatie bij reanimatie van ouderen (70+) buiten het ziekenhuis. De vereniging heeft onder andere de Nederlandse Reanimatieraad (NRR), de Hartstichting, Verenso, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) en onderzoekster Steffie Beesems van het AMC uitgenodigd om in gesprek te gaan. Dit initiatief van de NVVE is positief ontvangen. Naar verwachting vindt de bijeenkomst in september plaats.

NVVEDoelstelling van dit overleg is te komen tot het gezamenlijk gebruik van correcte cijfers op basis van de resultaten van recent Europees onderzoek, zoals dat van het AMC. Daarnaast moet er een tekst worden opgesteld die duidelijk en in begrijpelijke taal uitlegt wat een ‘redelijk tot goede kwaliteit van leven’ inhoudt (conform het AMC onderzoek 90% van de overlevenden).

De NVVE blijft zich sterk maken voor de autonome keuze om niet-gereanimeerd te willen worden, maar wil dit uitsluitend doen op basis van correcte informatie met een breed draagvlak.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen