Steegers heeft in Europa veruit de meeste citaties op zijn naam

Gynaecoloog prof. Eric Steegers van het Erasmus MC staat publicitair op eenzame hoogte in zijn vakgebied: hij heeft in Europa veruit de meeste citaties op zijn naam staan.

Zesduizend
Het vakblad Lab Times heeft de dertig meest geciteerde wetenschappers in ‘reproductive biomedicine’ op een rij gezet. Steegers, hoofd Verloskunde en Prenatale Geneeskunde, in het Erasmus MC prijkt in de ranglijst bovenaan, met bijna zesduizend citaties uit 310 artikelen.

Artikel
Lab Times kwam met zijn inventarisatie over de periode 2007 – 2013 tot ruim twintigduizend artikelen. Steegers is daarin niet alleen de auteur die het vaakst wordt aangehaald door andere onderzoekers. Ook is hij coauteur van het artikel met de meeste citaties (503).

Nederland
Nederland is met zeven biomedische experts in de top 30 opvallend goed vertegenwoordigd. Zo zijn drie vakbroeders van UMC Utrecht, prof. Bart Fauser, Marinus Eijkemans en prof. Frank Broekmans, terug te vinden op respectievelijk een 5e, 12e en 17e positie.

Overeenkomst
Lab Times constateert overeenkomsten tussen Steegers en nummer 4 op de lijst prof. Ben Mol, tot vorig jaar verbonden aan de UvA. Net als Mol focust Steegers op zwangerschap en de geboorte van het kind. ‘Steegers richt zich op alle zaken die fout kunnen gaan tijdens de zwangerschap, en wat de gevolgen kunnen zijn in het latere leven’, schrijft het blad.

Klinisch
Het vakblad stelt vast dat de vijf best scorende artikelen een overwegend klinische insteek kennen, en het basaal wetenschappelijke werk het in de citaties blijkbaar minder goed doet.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen