Spierziekten: nog tientallen collectanten nodig

spierziekteDoor: Prinses Beatrix Spierfonds

Van 13 tot en met 19 september aanstaande vindt de jaarlijks terugkerende collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Het fonds zoekt hiervoor nog tientallen collectanten.

De collecte is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Elk jaar gaan er in september meer dan 30.000 vrijwilligers voor het fonds op pad om te collecteren. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Mede dankzij de collecte financiert het fonds de patiëntenvereniging Spierziekten Nederland. Ook zijn er in 2014 zeven nieuwe wetenschappelijke onderzoeken naar spierziekten gefinancierd. De patiëntenvereniging en de nieuwe onderzoeken zijn van levensbelang voor de 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland.

Twee uurtjes per jaar
We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons gedreven en ook gezellige team komen versterken. Collecteren kost maar twee uur per jaar en kan je helemaal op je eigen manier doen. Samen met een vriendin of alleen, in een rolstoel, met de bakfiets of terwijl je toch met je hond aan het wandelen bent of als je even een frisse neus wilt halen na het eten.

Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verhoogt, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijkse leven, daar doen we het voor. En met onder andere uw hulp kan het Prinses Beatrix Spierfonds dat ook blijven doen.

Word ook collectant

Bron: Spierziekten Nederland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen