We zijn het overzicht op het aantal hokken en keten wat kwijt

Array

jongeren-en-alcoholDat zegt Joost Mulder van het Trimbos-instituut in een interview met BNR Nieuwsradio.

Mulder benadrukt dat dit niet automatisch betekent dat er een groot probleem is. Hij vindt het wel lastig dat er geen goed beeld meer is van het aantal hokken en keten, hoeveel daar gedronken of gebruikt wordt en ook niet of er veel veranderd is sinds de invoering van de leeftijdsgrens van 18 jaar.

Het gebrek aan toezicht heeft onder andere te maken met de beperkte middelen van gemeenten, maar ook speelt volgens Mulder mee dat het lastig is om de vaak afgelegen hokken en keten te controleren. Gemeenten zijn bovendien huiverig om heel streng op te treden, vanwege stevig protest van jongeren zelf, druk vanuit de gemeenschap maar ook vanwege gebrek aan een goed alternatief voor de jongeren.

Interview met Joost Mulder op BNR Nieuwsradio en op NOS op 3.

Bron: Trimbos Instituut

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen