Robert Schurink nieuwe directeur NVVE

Robert Schurink (1956) wordt per 1 september a.s. de nieuwe directeur van de NVVE. Tot de vorming van GroenLinks was hij politiek maatschappelijk actief als voorzitter van een landelijke jongerenorganisatie respectievelijk dagelijks bestuurder van een politieke partij. Na afronding van de studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam gaf hij vier jaar lang leiding aan een uitgeverij/drukkerij en was hij directeur van dagblad De Waarheid. Zijn loopbaan vervolgde hij medio 1991 bij het AMC, waar hij jarenlang plaatsvervangend medisch directeur was. De laatste 17 jaar was hij actief als adviseur en headhunter voor de zorgsector, vanuit zijn eigen bureau Cortex Group. Zijn bureau voerde projecten uit op strategisch/tactisch niveau voor ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en zorginstellingen in de geestelijke gezondheidszorg.

Robert Schurink ziet in de nieuwe functie veel van zijn kennis en ervaring samenkomen. “Directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) is een betekenisvolle baan. De NVVE is een strijdbare vereniging met meer dan 160.000 leden, die veel betekent voor mensen in de laatste fase van hun leven. Van dichtbij heb ik mogen meemaken hoe mooi afscheid nemen is op een zelfgekozen tijdstip en dat gun ik iedereen. Daar kan ik nu daadwerkelijk mijn bijdrage aan leveren.”

De onderwerpen waarop Robert Schurink zich in de komende periode met name wil gaan richten zijn hulp bij zelfdoding door niet-artsen en het verbeteren van de mogelijkheden om waardig te sterven bij een voltooid leven. “Zelf te kunnen bepalen wanneer je leven voorbij is en daar liefdevolle ondersteuning en professionele begeleiding bij mogen ontvangen is nog allerminst voor iedereen weggelegd. Naast de professionele route zal er dus ook veel aandacht zijn voor het verankeren van de hulp bij zelfdoding door niet-artsen en de autonome route middels het beschikbaar stellen van de laatstewilpil.”

Daarnaast zal Robert Schurink zich ook bezig houden met de toekomststrategie van de NVVE, het optimaliseren van dienstverlening aan de leden en de organisatie van de wereldconferentie van Right-to-Die organisaties, die de NVVE in mei 2016 organiseert in de RAI in Amsterdam onder de titel ‘Euthanasia 2016 – Professional Challenges’.

De voorzitter van het NVVE-bestuur, Margo Andriessen, geeft aan dat het bestuur met overtuiging en enthousiasme Robert Schurink benoemt. “Hij is een ervaren manager en bestuurder, die zijn sporen in de zorgsector heeft verdiend. Hij heeft bewezen zowel extern als intern te kunnen samenwerken en verbinden. Hij zal voortbouwen op het verleden en een stevig fundament gaan leggen onder de toekomst van de nog steeds groeiende en levendige NVVE.” Robert Schurink zal op 1 september de functie overnemen van interim directeur Rob Jonquiere.

Bron: NVVE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen