Jessica ten Voorden, (20) student Verpleegkunde, wint medaille voor excellent vakmanschap

Vakkanjers ROC Midden Nederland schitteren in Brazilië
Met trots keren vandaag drie talentvolle studenten van ROC Midden Nederland: Lotte van Wandelen (Beauty College), Jessica ten Voorde (Gezondheidszorg College) en Jordy Weevers (Bouw & Interieur College) terug naar Nederland. Zij vertegenwoordigden van 11 t/m 16 augustus Nederland tijdens de 43ste editie van World Skills in São Paulo.

oranje worldskillsDrie toppers
Dankzij de titel Nederlands kampioen, elk in hun eigen vakgebied, mochten de drie studenten deelnemen aan de World Skills in Brazilië. In december behaalden zij allemaal de eerste plaats tijdens Skills Heroes, de beroepenwedstrijden voor mbo-ers. In Brazilië streden zij voor de internationale titel.

Jessica ten Voorden, (20) student Verpleegkunde bij het Gezondheidszorg College, eindigde op de 5e plaats bij de wedstrijd Health and Social Care. Bovendien won ze een medaille voor excellent vakmanschap omdat ze boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorde.

Ook Lotte van Wandelen (Beauty College) en Jordy Weevers (Bouw & Interieur College) hebben hard gestreden tijdens de World Skills. Zij eindigden vol trots op de 21ste  en 10de plaats.

Jessica ten Voorden: “Woehoeee!! 5de Geworden!! Enorm trots op mezelf. Morgen krijg ik nog de medal of excellence, omdat ik boven het gemiddelde zit! ?#WSTN ?#teamnl ?#proud ?#nursing”.

Lotte van Wandelen: “Geen medaille mogen halen gisteren. Het niveau lag enorm hoog, heb m’n best gedaan. Het was een enorm leerzame ervaring!”.

Partnerschap
ROC Midden Nederland is partner van Skills Netherlands. Sinds 2007 werken zij samen aan het verbeteren van het imago van het beroepsonderwijs. “Wij vinden het belangrijk, dat onze studenten in het kader van excellentie meedoen aan diverse beroepenwedstrijden” aldus Paul van Maanen, voorzitter College van Bestuur.

Wordskills
WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Om het jaar strijden ruim 1200 jonge vakmannen en vakvrouwen uit 73 landen in vakwedstrijdvorm om de titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten. De vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld. Naast deze wedstrijden biedt WorldSkills een uitstekend platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen