Standaardiseren van patiëntinformatie kan levens redden’

Array

Fabien van ’t Woudt, Product Manager bij Fenestrae (latijnse benaming voor vensters), wil zich voor IHE inzetten als ambassadeur.
Als ambassadeur wil Van ’t Woudt de doelstellingen van IHE, het promoten van het gecoördineerd gebruik van gevestigde zorg- en ICT standaarden, breed uitdragen. ‘Door het oplossen van problemen op het gebied van informatie-uitwisseling kunnen mensenlevens worden gered en is de patiënt uiteindelijk beter af’, motiveert Van ’t Woudt zijn kandidaatstelling.
‘Met IHE kunnen specialisten de juiste beslissingen maken omdat ze alle informatie tot hun beschikking hebben. Dit resulteert in het verbeteren van de behandeling en kwaliteit van de zorg. De samenwerking tussen gebruikers en ICT leveranciers speelt hierin een cruciale rol. Los je problemen met betrekking tot informatie-uitwisseling op, dan kun je mensenlevens redden.’

Fabien van 't WoudtVolgens Van ‘t Woudt moet de patiënt altijd centraal staan. ‘IHE hoeft niet altijd een lang, intensief traject te zijn. Met, bijvoorbeeld, het hanteren van één IHE-integratieprofiel kan een ziekenhuis het verschil maken in de communicatie, zowel binnen als buiten het ziekenhuis. Waardoor uiteindelijk de patiënt beter af is. Met een IHE-ambassadeurschap zou ik dit graag willen uitdragen.’

Het gehele interview met Fabien van ’t Woudt is te vinden op de website van IHE.


Over Fenestrae®

Met meer dan 25 jaar ervaring in unified messaging en communicatie, worden de oplossingen van Fenestrae wereldwijd gebruikt door organisaties bij het verbeteren van hun flexibiliteit en het reduceren van kosten door het elimineren van papier uit het business proces. Fenestrae is Microsoft Gold Partner en heeft klanten in de financiële sector, bij de overheid, de zorg en binnen vele andere industrieën.

Fenestrae is lid van de IHE, een internationaal samenwerkingsverband tussen gebruikers en leveranciers van ICT in de zorgsector die het gecoördineerd gebruik van gevestigde zorg- en ICT standaarden zoals DICOM en HL7 promoot.


www.fenestrae.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen