Onduidelijk of gemeenten deadline herbeoordeling pgb halen

Het is niet duidelijk of gemeenten de deadline van 1 oktober voor het herbeoordelen van de persoonsgebonden budgetten (pgb’s) gaan halen. De Vereniging van Nederlandse gemeenten denkt dat het een enorm lastige klus wordt, zo blijkt uit een artikel van Binnenlands Bestuur.

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) heeft de wethouders die over de pgb’s gaan onlangs laten weten dat de herbeoordelingen voor 1 oktober moeten zijn afgerond. De herbeoordeling was eerder afgesproken en de staatssecretaris wil haast maken om een pgb-debacle zoals begin dit jaar te voorkomen.

In de herbeoordeling wordt gekeken of mensen nog recht hebben op een pgb en op hoeveel uur zorg ze recht hebben. Volgens Van Rijn is het van groot belang dat budgethouders op tijd weten hoeveel ze krijgen volgend jaar, om ook afspraken te maken met hun zorgverleners.

“Er wordt dus flink gevist in de vijver van herbeoordelaars”, aldus een woordvoerder van de VNG. “Met andere woorden, het is maar de vraag of er genoeg mankracht is om al die herbeoordelingen voor 1 oktober af te ronden.” De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge (CDA) vindt de deadline van 1 oktober opmerkelijk en volgens hem had het herbeoordelen de afgelopen maanden niet de hoogste prioriteit. “Eerder hebben we samen de, volgens ons realistische deadline, van 1 december afgesproken. Ons voornaamste belang is de continuïteit van de zorg voor de budgethouder. De gemeente Rotterdam is daarom de afgelopen maanden ten eerste aan de slag gegaan met het herstellen van allerlei administratieve fouten omdat we het belangrijk vinden dat de mensen die nog geen uitbetaling ontvingen zo snel mogelijk werden geholpen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen