Programma Sportblessurepreventie 3 september van start

Array

Vanaf 3 september kunt u een projectidee indienen bij het programma dat is gericht op de preventie van sportblessures. De insteek is om met sport en wetenschap gezamenlijk in te zetten op de (door)ontwikkeling en implementatie van interventies.

Het doel van het programma is het verlagen van het aantal nieuwe sportblessures, het verminderen van de (sport)uitval ten gevolg van blessures en het vergroten van het positieve saldo tussen baten en kosten van sport en bewegen.
peesblessureWaarom dit programma?
In Nederland wordt volop en steeds meer gesport. Blessurevrij zijn is een voorwaarde om optimaal te kunnen genieten van sport en topprestaties te leveren. In de afgelopen jaren is het aantal blessures echter harder gestegen dan de beweegdeelname. Het percentage sporters dat geblesseerd is geraakt is gestegen van 29% in 2007 tot 38% in 2014.
Het ministerie van VWS heeft ZonMw de opdracht gegeven om met dit meerjarige programma het aantal nieuwe sportblessures te verlagen.

Eerste ronde: ontwikkelen en implementeren
In deze eerste subsidieronde ligt de nadruk op projecten die blessurepreventie interventies zowel ontwikkelen als implementeren. De projecten werken toe naar erkenning op het Kennisportaal van het NISB en Centrum Gezond Leven.
Al binnen de projectlooptijd worden aantoonbare resultaten van de interventie bereikt op het gebied van incidentievermindering van sportblessures en wordt de interventie geïmplementeerd.

Bron: ZonMw

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen