Bergman Clinics: Liever een neuscorrectie dan een ooglaserbehandeling

Array

Ruim de helft van bril- en lensdragend Nederland ziet op tegen ooglaseren. Meer dan een derde laat zelfs liever een neuscorrectie uitvoeren dan een ooglaserbehandeling. En dat terwijl 83% van deze bril- en lensdragers zich wel beperkt voelt door hun oogafwijking. Dit en meer blijkt uit een onderzoek naar de motieven voor ooglaseren dat Bergman Clinics recent heeft laten uitvoeren onder 517 Nederlanders.

oogarts-300x300Angst voornamelijk gebaseerd op eigen perceptie
Bij ruim driekwart van de ondervraagden komt de vrees voort uit eigen ideeën over het laseren van de ogen. Men is bang voor beschadigingen aan het oog en kijkt op tegen de operatie waarbij de ogen open zijn. Bijna 40% heeft twijfels over de goede uitkomst van de ingreep. Ook kosten spelen een factor in de beslissing om de ogen te laten laseren.  Het grootste gedeelte (90%) van de ondervraagden geeft niettemin aan wel open te staan om de ogen te laten laseren. Dit speelt fors minder bij brildragers dan bij respondenten met contactlenzen. Hoewel aangegeven wordt dat het schoonmaken en de kwetsbaarheid van de glazen grote nadelen zijn, denkt maar 33% erover na om voorgoed afscheid te nemen van de bril.

Dit in tegenstelling tot lensdragers, van hen overweegt twee derde de ingreep. ‘Nooit meer gedoe’ en ‘wakker worden en meteen kunnen zien’ wordt door de meerderheid van de respondenten als belangrijkste voordeel gezien van een leven met gelaserde ogen. Het onderzoek leverde ook wat verrassende uitkomsten op. Zo zou bijna een kwart van de Nederlanders met een bril of lenzen, na het laseren eens goed om zich heen kijken in de sauna.

Aanleiding van het onderzoek van Bergman Clinics is de aanschaf van laserapparatuur van Zeiss om middels de SMILE techniek refractiechirurgie te kunnen uitvoeren. 

Bron: Edelman

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen