Schippers wil niet terug naar model van apotheker als “doosjesschuivers”

Array

Minister Schippers houdt vast aan de verplichte advieskosten die apothekers in rekening brengen bij het ophalen van een nieuw medicijn. Volgens de minister is het onderdeel van het winstmodel van de apothekers. Vorige maand bleek dat veel apothekersassistenten wekelijks te maken hebben met agressieve patiënten, die niet willen betalen voor de uitleg.

Schippers is in overleg met de apothekers om tot andere oplossingen te komen, maar de minister wil het systeem niet vwijzigen naar de oude situatie. De uitleg is de dienst die de apothekers moeten geven en daar betaalt de klant voor.

apothekerVroeger verdienden apothekers geld door het scherp inkopen van medicijnen, en de winst daarop. Een apotheker is een zorgverlener, die betalen we voor zijn extra diensten in de zorg en als deze manier discussie oproept, dan moeten we een andere manier vinden, aldus de minister van VWS. Sinds 2014 kan het verstrekken van het medicijn en de uitleg ervan niet meer als één zorgactiviteit worden gedeclareerd. Daardoor zien patiënten nu wat ze betalen voor het advies over het gebruik van medicijnen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen