SkylineDx benoemt Leon Kruimer tot CFO en Peter Schineller tot CCO benoemt Leon Kruimer tot CFO en Peter Schineller tot CCO

Belangrijke uitbreiding van het management markeert versnelling ontwikkelingsfase van moleculair diagnostische testen. Voorbereidingen op introductie eerste product in volle gang

SkylineDx, de biotechnologische onderneming actief op het gebied van de ontwikkeling en commercialisering van moleculair diagnostische testen op basis van een gen-expressieprofiel, heeft Leon Kruimer benoemd tot Chief Financial Officer (CFO) per 15 augustus en Peter Schineller tot Chief Commercial Officer per 1 augustus. Kruimer heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van corporate finance, planning en strategie, waaronder 15 jaar in senior management functies van zowel private als beursgenoteerde biotechbedrijven, waaronder Crucell. Schineller heeft een 25-jarige carrière in zowel de diagnostische als farmaceutische sector. Tot voor kort was hij commercieel directeur van Agendia gevestigd in Amsterdam en Irvine (Californië).
SkylineDX_logo_FCdef1

Dharminder Chahal, oprichter en CEO van SkylineDx zegt over de benoemingen:

“We staan op een belangrijk nieuw punt in onze ontwikkeling naar een kwalitatief hoogstaande organisatie in de wereldwijde health care markt, gericht op een verbreding van onze diagnostische portfolio. Ik ben daarom bijzonder verheugd met de uitbreiding van ons managementteam met Leon Kruimer en Peter Schineller.”

“De komst van deze senior managers met een zeer brede kennis en ervaring in de snel groeiende wereldwijde markt voor life sciences, helpt SkylineDx haar mondiale doelstellingen te realiseren, net nu we in een versnelling komen van de ontwikkeling van onze grensverleggende moleculair diagnostische testen en ons voorbereiden op de marktintroductie van ons eerste product”.

Leon Kruimer, CFO
Leon Kruimer was CFO van de Leidse vaccinontwikkelaar Crucell van 1998 tot 2011, het jaar dat het werd overgenomen door Johnson & Johnson. Bij Crucell was hij verantwoordelijk voor zowel de private financiering van de onderneming als voor de beursgang op NASDAQ en Euronext in 2000 en de notering op de Zwitserse beurs in 2006. Kruimer was nauw betrokken bij de M&A strategie van Crucell, waaronder de acquisitie van het Zwitserse Berna Biotech. Hij was bovendien commissaris van het private Leidse biotechbedrijf Profibrix van 2011 tot de verkoop aan het Amerikaanse aan de NASDAQ genoteerde The Medicines Company in 2013. In 2014 was hij CFO van BBB Therapeutics in Leiden.

Voorafgaand aan Crucell was Leon Kruimer algemeen directeur van TIP Europe, onderdeel van GE Capital. Ook was hij consultant bij McKinsey & Company en startte zijn carrière bij Price Waterhouse in New York. Hij behaalde zijn MBA aan de Harvard Business School en is registeraccountant in de staat New York.

Peter Schineller, CCO
Peter Schineller zal als CCO leiding gaan geven aan SkylineDx’s wereldwijde commerciële activiteiten rond zijn producten gericht op het mogelijk maken van een vertaalslag van diagnostiek op maat naar praktisch toepasbare therapieën voor de individuele patiënt.

Hiervoor was Peter Schineller ruim twee jaar Chief Commercial Officer van het Nederlands/Amerikaanse Agendia. Daar was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van de commerciële organisatie een belangrijke rol speelde bij de voortgaande groei van deze onderneming. Voorafgaand aan Agendia was hij Senior Vice President en Chief Commercial Officer van Alexza Pharmaceuticals. Voorafgaand daaraan was hij onder andere Vice President en General Manager bij Ventana Medical Systems, onderdeel van Roche, en Senior Vice President Sales, Marketing en Commercial Operations, bij Genoptix Medical Laboratories, dat werd geacquireerd door Novartis.

Schineller was tevens mede-oprichter van Verus Pharmaceuticals en bekleedde functies op het gebied van verkoop en marketing bij Abbott Laboratories, Dura/Elan en Cypress Bioscience.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen