Welzijn in de Zorg Event 13 oktober brengt mantelzorgers bij elkaar #widze

Mantelzorgers verlenen 80% van alle zorg, maar wie zorgt er eigenlijk voor mantelzorgers? #widze
Dit is de vraag die ons, Monica Blokker en Elisabeth van den Bos, dagelijks bezighoudt. Gedreven vanuit eigen ervaringen in zowel de informele als de formele zorg, is deze vraag het startpunt geweest voor het Welzijn in de Zorg Event 2015.

Beiden zijn wij moeder van twee kinderen én ondernemers, en leiden daardoor een actief en druk bestaan. Wij realiseren ons als geen ander dat het niet vreemd is dat 3 op de 5 mantelzorgers te zwaar belast worden. Dit maakt mantelzorgers kwetsbaar, terwijl ze voor de samenleving van onschatbare waarde zijn. Meld je hier aan voor dit congres: NU AANMELDEN >>  Hashtag van dit evenement is #widze


Met deze problematiek in het achterhoofd organiseren wij op 13 oktober het Welzijn in de Zorg Event 2015 in Nieuwegein. Het doel is om zorgprofessionals en mantelzorgers bij elkaar te brengen en hen actief kennis en ervaringen te laten delen.

Op het Welzijn in de Zorg Event (WIDZE) gaan we in op hoe we mantelzorgers op een innovatieve en positieve manier ondersteuning op maat kunnen bieden. Nieuwe en bestaande initiatieven en werkmethodes worden besproken met onze deskundigen. Samen zoeken de deelnemers naar expertise, afstemming en balans in het spanningsveld tussen zorgprofessional en mantelzorger.

Streef jij ook naar geoptimaliseerde (mantel)zorg? Discussieer mee en maak een verschil! Doe inspiratie op, deel je kennis, vergroot je netwerk en ontvang vooral veel praktische handvatten die direct toepasbaar zijn in jouw werkveld. Meld je nu aan voor he?t event van het jaar en maak deel uit van deze inspirerende dag!

Bekijk hier het voorlopige programma van Welzijn in de Zorg Event 2015. Het programma is nog niet compleet en zal in de komende weken aangevuld worden met nieuwe sprekers.

Programma

09:30 uur – Ontvangst en registratie

Ontvangst met koffie en thee.

10:00 uur – Opening

Start van het ochtendprogramma door dagvoorzitter Jan van der Hammen.

10:10 uur – Lezing: “De kracht van verbinding”

Deze lezing wordt verzorgd door spreekster Conny Groeneveld.

Verbinding met jezelf als basis voor zorgen voor een ander: De zorg verandert maar mensen niet. Mensen blijven op zoek naar verbinding en contact; zowel de zorgvrager als diegene die (mantel) zorg biedt. De kern van zorgen voor de ander begint met krachtig persoonlijk leiderschap; aanwezig zijn in jezelf. Hoe doe je dat; daar gaat deze lezing over!

10:45 uur – Theater

Het dilemma van de mantelzorger. Het eigen leven en de zorg voor een ander, hoe hou je dat in evenwicht? Door middel van theater nemen we alle deelnemers mee in dit dilemma en gaan we samen opzoek naar de oplossingsrichtingen.

11:15 uur – Pauze

Koffie, thee en netwerken

11:30 uur – Plenaire lezing Omgevingszorg en hersenkunde

Deze lezing wordt verzorgd door Dr. Anneke van der Plaats.

Dr. Anneke van der Plaats ontwikkelde ‘omgevingszorg’, een nieuwe visie op de invloed van de omgeving op mensen met dementie. Omgevingszorg leert hoe je bij de inrichting van de (leef)omgeving rekening kunt houden met de aantasting van het brein bij dementie. Deze lezing zorgt vrijwel direct voor herkenning en bovenal inzicht in denken en handelen van alle betrokkenen.

12:00 uur – Lunch en netwerken

In de sfeervolle ambiance van het congrescentrum kun je genieten van een smakelijke lunch.

13:15 uur – Deelsessie ronde I

Keuze uit 4 sessies


Sessie 1: Het zorgleefplan nieuwe stijl

SessieleiderJan van der Hammen en Barbara Oppelaar


Sessie 2: Innovatieve domotica en E-Health

Sessieleiders: Marianne Schenderling en Pietsje Wiebenga


Sessie 3: Een gunstige omgeving voor dementerenden creëren!

Sessieleider: Anneke van der Plaats


Sessie 4: In gesprek met mantelzorgers?

Sessieleider: Lia van Loo


Sessie 5: Weg met zorgstress, een zorg minder!

Sessieleiders: Jan Olav Smit en Klaas Jan Roodenburg

14:00 uur – Korte pauze

Koffie, thee en fris.

14:40 uur – Inspiratiesessie ronde II

Keuze uit 4 sessies die hierboven beschreven staan.

15:30 uur – Afsluiting met interactief theater

Door dagvoorzitter Jan van der Hammen en Barbara Oppelaar

Op een ludieke en verrassen wijze wordt de dag doorgenomen en afgesloten.

16:30 uur – Netwerkborrel

We sluiten deze dag af met een borrel. Een mooie gelegenheid om bij te praten (evalueren), kennis te maken en ervaringen uit te wisselen.

Meld je hier aan voor dit congres: NU AANMELDEN >>

VOOR WIE

  • Managers
  • Wijkverpleegkundige en verzorgden
  • Mantelzorgconsulent
  • Beleidsambtenaar
  • Welzijnsprofessionals
  • Mantelzorger/vrijwilligers
  • Mantelzorgermakelaar
  • Medewerkers dagbesteding
  • Andere professionals die werken aan het welzijn van zorgvragersToegang tot het Welzijn in de zorg Event is nu tijdelijk in prijs verlaagd. Professionals krijgen voor slechts €199,00 toegang tot dit event. Voor mantelzorgers worden speciaal kaarten beschikbaar gesteld.Voor het hele verhaal van WIDZE en het programma verwijzen wij u graag naar onze website http://www.welzijnindezorgevent.nl/organisatie-widze/het-verhaal-van-widze.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen