Afname van het cardiovasculaire risico voor SGLT-2 bij type 2 diabetes #doctorsonly

Array

Afname van het cardiovasculaire risico voor Jardiance® bij type 2 diabetes
Boehringer Ingelheim heeft afgelopen week top-line resultaten bekend gemaakt uit het EMPA-REG OUTCOME onderzoek. Dit is een langlopend klinisch onderzoek naar de cardiovasculaire (CV) uitkomsten met Jardiance (empagliflozine) bij meer dan 7000 volwassenen met type 2 diabetes en een hoog risico op CV voorvallen. Het EMPA-REG OUTCOME onderzoek heeft het primaire eindpunt (afname van het CV risico) behaald en superioriteit laten zien bij toevoeging van Jardiance aan de standaardbehandeling. Dit primaire eindpunt was gedefinieerd als de tijd tot het eerste optreden van CV overlijden, niet-fataal myocardinfarct of niet-fataal CVA.

SGLT-2_0Wereldwijd wordt ongeveer 50 procent van de sterfgevallen bij mensen met type 2 diabetes veroorzaakt door cardiovasculaire ziekte. Verlaging van het cardiovasculaire risico is een essentieel onderdeel van de behandeling van diabetes. Jardiance is het enige glucose verlagende middel dat dergelijke resultaten laat zien t.a.v. CV risicoreductie in een daartoe opgezet cardiovasculair outcome onderzoek.

Het veiligheidsprofiel van Jardiance kwam overeen met eerdere onderzoeken. De gedetailleerde onderzoeksresultaten worden op 17 september gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de European Association for the Study of Diabetes in Stockholm (Zweden).

Over het onderzoek
EMPA-REG OUTCOME was een multicenter, gerandomiseerd, dubbelblind, placebogecontroleerd onderzoek met meer dan 7000 patiënten uit 42 landen die gedurende een gemiddelde periode van 3,1 jaar werden geobserveerd. Het onderzoek werd opgezet voor de beoordeling van Jardiance (empagliflozine) 10 mg of 25 mg eenmaal daags versus placebo bij toevoeging aan de standaardbehandeling en het effect hiervan op CV voorvallen bij volwassenen met type 2 diabetes en een hoog risico op CV voorvallen en niet voldoende verlaging van de bloedglucose. Het onderzoek werd opgezet om eerst te testen op non-inferioriteit en vervolgens op superioriteit.

De standaardbehandeling bestond uit glucose verlagende en cardiovasculaire geneesmiddelen (waaronder antihypertensiva en lipiden verlagende middelen).

Bron: Boehringer Ingelheim

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen