Juliana Mill tegen oud-profs: benefietwedstrijd voor ernstig ziek lid

stamceldonorDe zoektocht van Dennis Verweijen (35) uit Uden naar een geschikte donor gaat door. Op woensdag 2 september speelt voetbalclub Juliana Mill een galawedstrijd tegen een team van oud-profs. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Stamceldonorbank.

Er zullen waarschijnlijk maar weinig mensen in de omgeving zijn die de indrukwekkende open brief van de in Mill geboren en getogen Dennis Verweijen niet hebben gelezen. Zijn verhaal kreeg de afgelopen periode veel aandacht op de sociale media en er verschenen interviews met Dennis in verschillende regionale kranten. Een donor leverde de noodkreet vooralsnog niet op, maar Dennis is vastbesloten om verder te zoeken. Voor hemzelf of anders tenminste voor zijn lotgenoten.

In mei werd bij Dennis acute myeloïde leukemie vastgesteld. Zonder geschikte stamceldonor heeft hij niet lang meer te leven. De oproep van de Millenaar kon rekenen op overweldigende steun. In korte tijd meldden bijna 1.000 mensen uit de regio zich aan bij de Stamceldonorbank. Geld is nodig om al deze extra aanvragen te verwerken. Daarom organiseert Dennis samen met zijn voetbalclub Juliana Mill en de Stamceldonorbank een benefietwedstrijd.

De wedstrijd vindt plaats op het sportpark van de Millse voetbalvereniging, waar Dennis zelf in het derde elftal speelt. Onder andere Dennis Gentenaar (bekend van Ajax en N.E.C.), Patrick Paauwe (o.a. PSV en Feyenoord) en Michael Mols (voormalig FC Utrecht en Glasgow Rangers) komen Dennis steunen. De andere namen worden binnenkort bekendgemaakt. Voor slechts €5,- zie je al deze voormalige profs in actie en steun je Dennis in zijn missie. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Het duel begint om 19.00 uur.

Word donor. Red een leven!
Stamceldonoren zijn nodig om mensen zoals Dennis te kunnen genezen. Vaak is dit voor hen de enige manier om te kunnen overleven. De kans dat je daadwerkelijk wordt gevraagd om stamcellen af te staan is klein, theoretisch bestaan er namelijk meer verschillende weefseltyperingen dan er mensen op de wereld zijn. Stamcellen kunnen gehaald worden uit beenmerg en uit het bloed. Stichting Stamceldonorbank Europdonor Nijmegen is verbonden aan het Radboud universitair medisch centrum. Voor meer informatie en aanmelden als stamceldonor  www.stamceldonor.nl

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen