Medisch geassisteerde voortplantingstechnieken

Array

Irma Scholten: ‘Medically assisted reproduction in the context of time’.
Veel paren die om onbekende reden verminderd vruchtbaar zijn, hebben toch een goede kans om spontaan zwanger te worden. Voorspellende modellen kunnen helpen bij het selecteren van paren met een goede en slechte prognose. Dit is een van de conclusies uit het proefschrift van Irma Scholten over de toegevoegde waarde van medische voortplantingstechnieken bij paren met onverklaarde subfertiliteit, bezien over een periode van een aantal jaren.


Studies naar medische voortplantingstechnieken kijken vaak alleen naar resultaten op de zeer korte termijn, waardoor hun waarde voor de klinische praktijk minder is. Scholten stelt de toegevoegde waarde van intra-uteriene inseminatie in deze paren ter discussie. Scholten vindt dat het tijd wordt om gedegen gerandomiseerd onderzoek te doen naar de effectiviteit van medisch geassisteerde voortplantingstechnieken in paren die vanwege een onbekende oorzaak minder vruchtbaar zijn. In de huidige praktijk worden deze technieken toegepast zonder dat er bewijs voor is. Hoewel het moeilijk is om iets te onderzoeken wat al gangbaar is, geeft Scholtens proefschrift een duidelijke aanleiding om dat wel te doen. Binnenkort begint een gerandomiseerd onderzoek naar de toegevoegde waarde van kunstmatige inseminatie bij paren met een slechte prognose op spontane zwangerschap.

Promotoren: prof. dr. B.W.J. Mol en prof. dr. F. van der Veen
Co-promotoren: dr. J. Gianotten en dr. P.G.A. Hompes

Plaats en tijd: 2 september Agnietenkapel 12.00 uur

Bron: AMCIVF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen