Prostaatkanker centraal op inloopmiddag poli Urologie

prostaatkankerVrijdag 18 september is er een inloopmiddag op de poli Urologie in Meander Medisch Centrum. Belangstellenden en patiënten zijn tussen 13.00 en 15.00 uur welkom in het Prostaatcentrum Midden-Nederland. Er is alle gelegenheid met gespecialiseerde artsen en medewerkers te spreken en bezoekers kunnen de ruimtes en apparatuur bekijken.

Het centrum is gevestigd in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Er is een informatief programma van vijf kwartier samengesteld. Elk halfuur start er een groep, de laatste om 15.00 uur. De urologen geven uitleg over prostaatklachten en de behandeling van prostaatkanker. Er is een film te zien over opereren met de Da Vinci operatierobot, waar in Meander Medisch Centrum veel ervaring mee is. Ook over andere urologische aandoeningen is er informatie beschikbaar en zijn er demonstraties. Zo kunnen bezoekers zelf de cystoscoop bedienen, een instrument om in de blaas te kijken. Op het gebied van urologisch onderzoek is er veel mogelijk in Meander. Onder meer de MRI wordt vaak ingezet bij prostaat- of andere urologische klachten. Daarom wordt ook informatie verstrekt over het MRI-onderzoek.

Prostaatcentrum Midden-Nederland
Op 1 maart 2013 is het Prostaatcentrum Midden-Nederland van start gegaan. Meander Medisch Centrum bundelt hierin de zorg rond prostaatkanker. Alle deskundigheid en faciliteiten zijn voorhanden om
prostaatkanker effectief te onderzoeken en te behandelen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de Da Vinci-operatierobot. Dit vermindert het risico op lichamelijke beperkingen na de operatie, zoals erectiestoornissen of urine-incontinentie. Een aantal urologen heeft zich gespecialiseerd in het opereren van prostaatkanker met behulp van de robot. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de afdeling Radiotherapie van het UMC Utrecht. Door deze samenwerking behoort ook Brachytherapie tot de mogelijkheden.

Informatie inloopmiddag
Poli Urologie Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Locatie: Oranjerie 1, dicht bij de Hoofdingang (Informatiebalie). Tijd: tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie op www.prostaatcentrummiddennederland.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen