Opnieuw groen vinkje voor goede darmkankerzorg in Meander

patientenwijzer_groenvinkjeMeander Medisch Centrum voldoet aan de voorwaarden voor goede zorg voor patiënten met darmkanker. Dat blijkt uit de Patiëntenwijzer Darmkanker die onlangs is geactualiseerd. Meander heeft daarom een groen vinkje ontvangen in de online patiëntenwijzer, als keurmerk voor kwalitatief goede darmkankerzorg. Meander ontving het keurmerk al eerder in 2013.

Multidisciplinaire samenwerking
Eén van de voorwaarden aan de zorg aan mensen met darmkanker is de samenwerking tussen verschillende artsen en afdelingen. In Meander Medisch Centrum werkt een multidisciplinair team, bestaande uit o.a. maag-darm-leverartsen, chirurgen, internist-oncologen, radiologen, pathologen, radiotherapeuten en gespecialiseerde verpleegkundigen samen aan de beste behandeling voor mensen met darmkanker. Darmkankerpatiënten hebben bovendien een vast aanspreekpunt in het ziekenhuis. Ook is er voldoende aandacht voor oncologische revalidatie.

De Patiëntenwijzer Darmkanker is een initiatief van patiëntenorganisaties. Zij hebben in kaart gebracht wat mensen met darmkanker belangrijk vinden in de zorg. Daarop zijn de minimale voorwaarden gebaseerd. Het online overzicht geeft per ziekenhuis inzicht in de kwaliteit van de darmkankerzorg.

De Patiëntenwijzer darmkanker is online te bekijken via de bibliotheek op www.kanker.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen