Vicair lanceert probeerservice voor rolstoelkussens

Array

rolstoelDe nieuwe Vicair Probeer Service stelt rolstoelgebruikers in de gelegenheid om een rolstoelkussen voor aanschaf uitgebreid thuis te testen. Zij krijgen van Vicair drie weken de gelegenheid om het rolstoelkussen in de vertrouwde omgeving en tijdens de dagelijkse bezigheden vrijblijvend uit te proberen. Het aanvragen van een kussen kan via de website, waarna Vicair het kussen binnen twee werkdagen thuisbezorgt. Na de testperiode stuurt de gebruiker het probeerkussen samen met het ingevulde retourformulier gratis retour in de meegeleverde doos.

De praktijk leert dat gebruikers pas na een aantal weken weten hoe een rolstoelkussen echt zit. Het is net als bij de aanschaf van een matras, ook daarvoor adviseert de Consumentenbond eerst te gaan proefslapen. Een goed rolstoelkussen, dat past bij de persoonlijke eisen en wensen, is van levensbelang voor mensen die langdurig in een rolstoel zitten. Vicair geeft met de probeerservice gehoor aan de vraag van rolstoelgebruikers om een kussen in de eigen omgeving uit te proberen om zo een zorgvuldige keuze te kunnen maken. Vanaf 1 september kunnen gebruikers een rolstoelkussen aanvragen op www.vicair.com/probeerservice. Deze service is ook beschikbaar voor therapeuten die een nieuw rolstoelkussen voor hun cliënt willen aanvragen.

Hoe werkt het?
Rolstoelgebruikers of hun therapeuten vragen het gewenste probeerkussen aan via  www.vicair.com/probeerservice. Als het rolstoelkussen voor 11.00 uur besteld wordt, gaat het dezelfde dag nog op de post. Bij ontvangst is het kussen direct klaar voor gebruik. De rolstoelgebruikers kunnen rustig de tijd nemen om het kussen drie weken gratis en geheel vrijblijvend uit te proberen in de eigen omgeving. Na afloop van deze drie weken stuurt de aanvrager het testkussen samen met het antwoordformulier gratis retour in de meegeleverde doos. Wanneer het kussen bevalt, kan de rolstoelgebruiker het kussen via het WMO-loket van de gemeente of via de zorginstelling aanschaffen bij een revalidatiespeciaalzaak.

Beschikbaar assortiment
Via de Vicair Probeer Service kunnen rolstoelgebruikers kiezen uit vier verschillende kussens: de Liberty PT, Adjuster, Vector en Active. Met dit assortiment is er voor iedere situatie een rolstoelkussen met de combinatie van hoogwaardige drukverdeling en een optimale positionering beschikbaar. Of het nu gaat om hardnekkige, terugkerende decubitus, een grote behoefte aan comfort en bewegingsvrijheid, symmetrie of asymmetrie. Alle Vicair kussens zijn zo ontworpen dat ze direct klaar zijn voor gebruik en dat een dagelijkse controle niet nodig is.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen