Terugkerende oorpijn bij je kind? Kom naar de ouderavond in het Sint Franciscus Gasthuis

Arts onderzoekt patientHeeft je kind last van terugkerende oorpijn, maar twijfel je of het ernstig genoeg is om naar een arts te gaan? De kinderartsen van het Sint Franciscus Gasthuis informeren belangstellenden tijdens maandelijkse ouderavond over klachten bij kinderen. Maandag 14 september 2015 gaat de avond over de veel voorkomende kinderklacht: oorontsteking.

Kinderarts-infectioloog Nico Hartwig besteedt die avond aandacht aan ‘probleemoren’: terugkerende oorontsteking en looporen bij een kind. Hij vertelt meer over hoe infecties in het oor ontstaan, waarom vooral kinderen er zo’n last van kunnen hebben en wat je er zelf aan kunt doen. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Thema’s in 2015
Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten bespreekt een kinderarts een onderwerp dat op de polikliniek Kindergeneeskunde vaker voorkomt. De thema’s waaraan op de tweede maandag van elke maand in 2015 aandacht aan wordt besteed zijn benauwdheidsklachten, kinderen met hoofdpijn, waarom is een kind zo klein, over zindelijkheid, obstipatie en bedplassen. Kijkt u voor meer informatie over de thema’s op www.sfg.nl/voorlichtingsbijeenkomsten.

Praktische informatie
Ouders, verzorgers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom de avonden bij te wonen om 19.30 uur in het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden. De avond is óók voor ouders die al met hun kind onder behandeling zijn bij een kinderarts. Er vindt geen consult plaats bij een kind. Kijk voor meer informatie op www.sfg.nl/kindergeneeskunde.