Delen van VUmc ondergelopen door gesprongen waterleiding

0
433

Een gesprongen waterleiding aan de Van der Boechorststraat in Amsterdam-Zuid heeft er dinsdagochtend
voor gezorgd dat delen van het nabij gelegen VUmc zijn ondergelopen. Het VU medisch centrum heeft al haar acute afdelingen, alsmede de polikliniek, gesloten. En de stroom is afgesloten waardoor de website van het ziekenhuis onbereikbaar is. Verschillende straten zijn helemaal ondergelopen.

Rondom het ziekenhuis is sprake van grote wateroverlast. In delen van het VUmc is de stroom zijn uitgevallen dan wel handmatig uitgeschakeld, waardoor ook de website offline is gegaan. JPJ Gebouwenloop VUmcOperaties zijn onderbroken en voorlopig uitgesteld. Het ziekenhuis heeft patiënten zo nodig intern overgebracht naar droge ruimtes. Het zieenhuis heefit uit voorzorg de stroom uitgeschakeld. Een woordvoerder van het ziekenhuis laat weten dat het ziekenhuis er zeker van wil zijn dat er geen kortsluiting komt.

Een woordvoerster vertelt: ,,Kelders, met daarin parkeergarages en technische ruimtes, zijn ondergelopen, liften doen het niet. Eén ambulance-toerit is onbereikbaar door het water, waardoor ziekenwagens voorlopig uitwijken naar andere ziekenhuizen. Alle acute afdelingen zijn gesloten. De Intensive Care stelt dat de situatie ‘beheersbaar is’. We zien gelukkig het water in de Boelelaan alweer een klein stukje terugstromen

Verkeer in de omgeving van het lek heeft veel last van het water. Op de A10 is de afrit S108 afgesloten, meldt de VID.  Ook op de ringweg A10 ten westen en zuiden van de stad, staat het verkeer vast.

Vorig artikelLancering Raamwerk Medisch Leiderschap (RML1.0)
Volgend artikelVaker chronisch nierfalen bij mensen met niet-Nederlandse achtergrond
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.