Evacuatie alle patienten VUmc door wateroverlast

Array

Grote problemen in VUmc na wateroverlast. Er is een hoofdwaterleiding van Waternet geknapt. Dit heeft grote gevolgen voor het ziekenhuis.Patiënten van de Intensive Care moesten intern worden verplaatst, de poliklinieken zijn gesloten en er kan niet geopereerd worden. Inmiddels is een deel van de elektriciteit weer terug. Maar omdat het ziekenhuis niet 100% kan garanderen dat alles goed blijft verlopen en of het water schoon is, worden alle circa 500 patiënten geëvacueerd.De hulpdiensten hebben vanochtend voorbereidingen getroffen om patiënten uit het VUmc te evacueren. Er staan ruim dertig ambulances klaar. Alle acute afdelingen zijn gesloten. Ook de polikliniek is dicht. Patiënten die in het ziekenhuis liggen zullen indien noodzakelijk worden geëvacueerd naar andere ziekenhuizen.

 

ambulance VUmc evacuatie (c) @medicalfacts

Ambulance staan klaar voor evacuatie VUmc (C)_Medicalfacts

Vijf hartpatienten en 12 neonaten zijn al geëvacueerd.

Update 12.15
Door de wateroverlast zijn er cruciale, infrastructurele onderdelen defect geraakt. Stoom, warm water en verwarming zijn nu niet stabiel. Er is daarom besloten het beddenhuis van VUmc te sluiten.

Alle basisfuncties in het ziekenhuis doen het nog en de zorg voor de patiënten is niet in gevaar. Omdat echter onduidelijk is hoe lang dit gaat duren, is besloten patiënten over te plaatsen naar andere ziekenhuizen.

 

 

Blijf op de hoogte via dit bericht of ons Twitterkanaal @VUmcAmsterdam.

Meer informatie kunt u verkrijgen via Informatienummer 0800 – 020098. Dit nummer gaat binnen korte tijd live.

Volgens waterbedrijf Waternet is er vanochtend tijdens werkzaamheden een grote transportleiding geraakt. Het water spoot daarna met grote kracht uit de leiding. Daardoor ontstond er een gat in de weg. Een geparkeerde auto is in dit gat gezakt.

Het waterbedrijf heeft de waterleiding afgesloten en het lek is gedicht. De herstelwerkzaamheden gaan een paar dagen duren. Gespecialiseerde bedrijven en defensie hebben het water weggepompt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen