Menselijke maat moet terug in zorg

Ton Heerts haalde afgelopen week hard uit naar het kabinet tijdens zijn toespraak bij de Red de Zorg demonstratie in Amsterdam. “Premier Rutte en minister Schippers van Volksgezondheid moeten stoppen met het rendementsdenken en het voorop stellen van  het ‘dikke ikke’. Rutte begon deze kabinetsperiode met bruggen bouwen, maar slaat nu alleen maar gaten in de solidariteit. De menselijk maat moet terug. ” Heerts roept de PvdA op alles op alles te zetten om zorgbezuinigingen alsnog te stoppen en te luisteren naar de achterban. “Diederik Samsom wil premier worden, maar dat kan alleen als hij de menselijke maat terugbrengt, ook in zorg. Anders wordt hij nooit premier. Hij heeft na Prinsjesdag de gelegenheid om zijn ambitie kracht bij te zetten”, aldus Heerts.

Ook staatssecretaris Van Rijn sprak de ruim 15000 demonstranten in het Amsterdamse Westerpark toe. Hij verdedigde zijn bezuinigingsbeleid en pleitte er eerder vandaag voor dat mensen zelf maar zorg moeten regelen. Het kwam hem op luid boe-geroep van de menigte te staan. De bewindsman liet doorschemeren met Prinsjesdag nieuwe maatregelen te presenteren om de kwaliteit van zorg te versterken. Ook gaf Van Rijn aan hierover met de FNV te willen praten.
Heerts: “Prima, we praten graag verder over verbeteringen in de zorg. Maar eerst zien en dan geloven. Tot op heden was het allemaal boterzacht wat is besproken. Onze strijd voor zorg gaat daarom door. Het kabinet mag de weerstand tegen het kabinetsbeleid die breed in Nederland leeft niet negeren.”

Vandaag demonstreerden ruim 15.000 mensen samen met de FNV voor goede zorg in Amsterdam. De demonstratie volgt op de volkspetitie die FNV op 1 mei is gestart. In korte tijd is de petitie door 736.000 mensen ondertekend. De teller staat nu op meer dan 800.000. Ook organisaties en prominente Nederlanders zoals Omroep MAX, de Katholieke Bond voor Ouderen Brabant, het Landelijk Overlegorgaan Cliëntenraden, Jan Mulder, Jan Slagter, Jochem van Gelder, Ciska Dresselhuys en Guido Weijers steunen de strijd voor zorg. Uit een recente peiling van Maurice de Hond blijkt dat 85  procent van de Nederlanders wil dat het kabinet stopt met bezuinigen op de zorg.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen