Jaarlijks ontwikkelen minimaal 3.000 jongeren ernstige psychische problemen

Array

Veel jongeren (15-25 jaar) én hun ouders herkennen de eerste signalen van psychische problemen niet en durven niet om hulp te vragen. Door te laat ingrijpen ontwikkelen deze jongeren ernstige psychische klachten waardoor zij uitvallen op school, werk en in de maatschappij. Ze hebben het gevoel dat ze verdrinken. Vroegtijdig behandelen kan dit voorkomen. Daarom willen we deze jongeren nu in een nóg eerder stadium bereiken.

Drs. David van den Berg en dr. Mark van der Gaag zijn beide toponderzoekers en gespecialiseerd in vroeg behandeling bij jongeren en willen ernstige psychische problemen bij jongeren voorkomen. Lees hier hun verhaal.

foto mark van der gaagDrs. Mark van der Gaag, Hoofd onderzoeker 
“Jaarlijks komen er in Nederland minimaal 3.000 jongeren in de leeftijd van 15 – 25 jaar bij die ernstige psychische klachten ontwikkelen. Als zij eenmaal bij de GGZ komen, is het vaak al te laat. Een langdurige behandeling volgt en drukt een stempel op hun jonge leven. We weten dat jongeren die zich zorgen maken over hoe ze zich voelen, online op zoek gaan naar informatie. Op dát moment moeten we ingrijpen.”
David van den Berg 2Dr. David van den Berg, Klinisch psycholoog
Het raakt me iedere keer weer als ik zie hoe jonge mensen,in de bloei van hun leven, vastlopen en hun vrienden, liefde en baan kwijtraken.Ik wil hen dit leed besparen en zet me daarom met hart en ziel in om dit van de grond te krijgen.”
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen