Leren over dementie is belangrijk !

Op 21 september a.s. tijdens Wereld Alzheimer Dag, zal een bijzonder gastcollege voor pers en studenten gegeven worden op het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Utrecht.
De door Martha Flora in juni gelanceerde innovatieve dementiezorgopleiding Hippocampus, zal als eerste door het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in haar capita selecta – masterclass worden geïntegreerd. Om deze bijzondere samenwerking te presenteren zal er om 13.00 uur voor publicerende pers een gastcollege worden gegeven.

Waarom Martha Flora Hippocampus ?
De voortschrijdende ziekte, waar helaas steeds meer mensen mee te maken krijgt, doet de hersenfuncties geleidelijk afnemen tot de mens met dementie volledig afhankelijk wordt van anderen. Het is de bedoeling dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, maar dat is niet altijd mogelijk. En dat in een fase waarin de zorgvraag bijzonder complex is. Een zeer ingrijpend proces voor betrokkenen, familie en zorgverleners

Met haar zorginnovatie draagt Martha Flora maatschappelijk bij aan het verbeteren van de zorg voor mensen met dementie. Leren over dementie is daarbij cruciaal en daarom heeft Martha Flora haar inzichten doorvertaald naar een unieke leeromgeving voor zowel professionals als mantelzorgers: de Martha Flora Hippocampus.

Wetenschap en de praktijk
Het zorgconcept van Martha Flora is wetenschappelijk onderbouwd. De ervaring die Martha Flora de afgelopen tien jaar heeft opgedaan, vormt de basis voor de Martha Flora Hippocampus. Martha Flora organiseert in haar huizen wonen en welbevinden vanuit de behoefte van de klant. Het uitgangspunt is dat de persoonlijke belevingswereld van de mens met dementie en diens omgeving centraal staan. Hiervoor moeten zorgverleners een permanente inspanning leveren om de aanwezige kennis- en begripskloof te overbruggen en een relatie op te bouwen en onderhouden met degene die zorg nodig heeft.

Leren over dementie
Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland wil net als Martha Flora dat er bij docenten en studenten wordt gekeken naar wat de mens met dementie nog wel kan. Dit vraagt een andere basishouding van de samenleving.

Meer informatie over Gastcollege voor publicerende pers en studenten op 21 september tijdens Wereld Alzheimer Dag

Het bijzondere gastcollege voor pers en tweedejaars studenten van het ROC Midden Nederland zal plaatsvinden op maandag 21 september om 13.00 uur, bij het ROC Midden Nederland aan de Vondellaan 174 te Utrecht.

Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland wil, net als Martha Flora, dat er bij docenten en studenten wordt gekeken naar wat de mens met dementie nog wel kan. Dit vraagt een andere basishouding van de samenleving.

dementie

Bron: Maussen Communications & Public Relations

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen