Eén afdeling Radiotherapie Reinier de Graaf en LUMC

Reinier de Graaf in Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tekenden op 17 september 2015 een overeenkomst voor een gezamenlijke afdeling Radiotherapie. “Deze samenwerkingsvorm is uniek in Nederland,” aldus Jaap van den Heuvel, directeur Reinier de Graaf en prof. dr. Willy Spaan, voorzitter Raad van Bestuur LUMC.

In de nieuwe samenwerking functioneren beide afdelingen Radiotherapie als één afdeling op twee locaties. Bovendien maken zij gebruik van identieke bestralingsapparatuur, gezamenlijke protocollen en softwareprogramma’s voor bijvoorbeeld het maken van patiëntafspraken en bestralingsplannen. Tegelijkertijd blijven de afdelingen organisatorisch ingebed in hun eigen ziekenhuis. Radiotherapeuten, radiotherapeutisch laboranten en klinisch fysici zijn werkzaam in beide ziekenhuizen.

samenwerkingsovereenkomst radiotherapie ReinierdeGraaf LUMCPatiëntenzorg naar hoger niveau
“Door deze samenwerkingsvorm maken we optimaal gebruik van elkaars expertise. Hierdoor tillen we onze patiëntenzorg naar een nog hoger niveau en is de zorgcontinuïteit altijd gewaarborgd. Tegelijkertijd bewaken we dat beide afdelingen hun eigen identiteit houden, passend bij het eigen ziekenhuis,” aldus prof. dr. Corrie Marijnen, hoofd van het nieuwe samenwerkingsverband.

Specialismen
In Reinier de Graaf behandelt de afdeling Radiotherapie vooral patiënten met borst-, long-, slokdarm-, rectum- en prostaattumoren. Patiënten met goedaardige aandoeningen als hielspoor kunnen ook bij Reinier de Graaf terecht. Het LUMC is gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische tumoren, tumoren in het KNO-gebied en zeldzame kankersoorten zoals sarcomen. Daarnaast heeft het LUMC een unit voor inwendige bestraling.

Het LUMC is tevens een van de initiatiefnemers van HollandPTC, het centrum voor protonenbehandeling dat momenteel in Delft gebouwd wordt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen