Pluim zorgverzekeraars voor GGzE

Array

GGzE heeft van zorgverzekeraar CZ de classificatie ‘Beste Zorg´ gekregen voor  persoonlijkheidsstoornissen en eetstoornissen.

Ook VGZ heeft de zorg voor eetstoornissen, dementie en alcoholverslaving met deze classificatie beoordeeld. En ook voor de zorg bij angst, depressie en geestelijke klachten die zich lichamelijk uiten scoort GGzE bij VGZ bovengemiddeld.

In het voorjaar vond toetsing plaats bij de Eindhovense ggz-instelling. Daarbij is gekeken naar de aanwezigheid van een behandelplan, een zorgprogramma, de inzet van ervaringsdeskundigen en de aangeboden therapieën.

Mensgericht
GGzE zet zich in voor de best mogelijke mensgerichte zorg en is daarom trots dat dit ook door zorgverzekeraars zo wordt gezien. Zorgaanbieders die door CZ en VGZ voor zorg als beste scoren, worden als voorkeursaanbieder bestempeld.

ggzeWeb
In november publiceren CZ en VGZ de classificaties op hun websites. Zo willen de verzekeraars de verzekerden helpen bij het kiezen van een zorgaanbieder. Daarnaast worden zorgaanbieders met de hoogste classificaties gecontracteerd voor levering van zorg aan VGZ-verzekerden met een ‘selectief polis’. Aan mensen die via CZ verzekerd zijn wordt deze als ‘Beste Zorg’ aanbevolen.

Bron: GGzE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen