Jeroen van Roon nieuw bestuurslid OLVG

Array

Fusiepartners Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam hebben een nieuw bestuurslid, Jeroen van Roon. Hij start per 1 december aanstaande. Van Roon is een “gedegen en ervaren financieel deskundige met een sterke visie op ontwikkelingen binnen de zorg”, aldus bestuursvoorzitter Hans van der Schoot.

Van der Schoot vormt samen met Francoise Dings het huidige bestuur van de ziekenhuizen, die vanaf 15 oktober samen verdergaan onder de naam OLVG. Van Roon volgt Peter van der Meer op die in augustus afscheid nam. Van der Schoot: “We zijn blij dat Jeroen ons komt versterken. Zijn ervaring met zorgondernemerschap is van grote toegevoegde waarde”. Van Roon krijgt onder meer een aantal zorgunits, financiën, incl. zorgverkoop, vastgoed en ICT in zijn portefeuille. Van Roon: “OLVG heeft een uitstekende reputatie en uitgangspositie voor de zorg van morgen. Ik zie ernaar uit daaraan te mogen bijdragen”.

jeroen_van_roon_nieuw_bestuurslid_olvg_largeStaat van dienst
Van Roon is sinds 2012 bestuursvoorzitter bij het Rode Kruis Ziekenhuis & Brandwondencentrum in Beverwijk. Daar was hij verantwoordelijk voor strategievorming, financiën, alliantievorming, de bedrijfseenheid “beschouwende vakken”, ICT en Communicatie. Van 1999 tot 2012 was Van Roon als partner verbonden aan Boer & Croon, met als focus de gezondheidszorg. Het begeleiden van zorginstellingen bij financiële, organisatorische en strategische vraagstukken behoorde tot zijn kerntaken.

Opleiding en achtergrond
Na een studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam, een MBA aan de London Business School en een postdoctorale opleiding organisatieadviseur aan de VU werkte Van Roon onder meer voor enkele consultancies en in de uitgeverijwereld. Hij publiceert en geeft regelmatig lezingen over onder meer zorgondernemerschap, herinrichting van het zorglandschap en verantwoord en innovatief financieel beheer.

Bron: OLVG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen