Wim van Harten vertrekt als bestuurder Antoni van Leeuwenhoek

Met ingang van 15 december 2015 vertrekt Wim van Harten als bestuurder van het Antoni van Leeuwenhoek. Hij is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnstate.

Wim van Harten is bijna 15 jaar werkzaam geweest als bestuurder van het Antoni van Leeuwenhoek in een periode waarin de oncologische zorg veel ontwikkelingen heeft doorgemaakt zoals de centralisatie van complexe zorg, de introductie van kwaliteitsindicatoren voor oncologische zorg en vrij recent de discussie rond dure medicijnen.

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft bij verreweg de meeste van deze ontwikkelingen een voortrekkersrol ingenomen. Volgens bestuursvoorzitter René Medema heeft Wim van Harten ‘een belangrijke rol gespeeld in de voortrekkersrol die het Antoni ven Leeuwenhoek heeft in de kankerzorg in Nederland’.

NKI_AVL-200x200Volgende stap
“Met gemengde gevoelens maak ik mijn vertrek bekend. Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 15 jaar waar ik met veel mensen prettig hebben samengewerkt maar kijk ook uit naar de volgende stap die ik nu ga maken”, aldus Wim van Harten in een reactie. Volgens de voorzitter van de Raad van Toezicht van Rijnstate, prof. dr. Mark van Twist, brengt Wim van Harten ‘ruime bestuurlijke ervaring mee maar ook het vermogen om Rijnstate in een volgende fase van haar ontwikkeling te brengen’.

De komende weken zal een functieprofiel voor de nieuwe bestuurder worden opgesteld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen